Nieuws

Donar wint de Bronze Medal

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De strijd om de nooit gespeelde Bronze Medal (naar aanleiding van de door beide teams verloren halve finale in de Fiba Europe Cup van 2017-2018) is beslist in het voordeel van Donar. In Aarhus werd het 70-78.

Donar ging fanatiek van start en vooral door toedoen van een ontketende Donte Thomas in de verdediging wist het team de Denen op slechts 17 puntjes te houden in het eerste kwart. De gasten gingen in het tweede bedrijf op dezelfde voet door, met een 37-48 ruststand als uitkomst. De punten kwamen vooral van Thomas en Matt Willams, die met zijn loepzuivere techniek goed doorkwam.

In de rust zette de Deense ploeg wat puntjes op de i en kwamen ze voor het thuispubliek goed terug. Aan het eind van het derde kwart stond het 57-57 en dat beeld zette zich door tot halverwege het slotbedrijf. In deze fase was het vooral Carrington Love die vooral dankzij sterk werk van Thomas Koenis eenvoudig tot scoren kon komen.

Daarmee was de wedstrijd beslist en kon de staf van Donar tevreden zijn met het resultaat: een goede wedstrijd tegen een sterke opponent. Op de terugweg doet Donar een tussenstop in Oldenburg voor een besloten duel op maandag aanstaande.