13
22
22
13

Feyenoord ging sterk van start. Het team is onherkenbaar veranderd ten opzichte van vorig seizoen en maakte als collectief een sterke indruk! zowel in aanvallend als verdedigend opzicht.

Donar ging verdedigend redelijk maar was aanvallend duidelijk onder de maat.

In het tweede kwart kreeg de Rotterdamse ploeg nog steeds te veel ruimte voor de drive naar de basket. Vrijwel alle scores kwamen op die manier tot stand. Donar kon nu echter wel aanhaken door scores van onder meer John Meeks en Justinas Ramanauskas. Van uitgespeelde aanvallen was echter nauwelijks sprake.

In de rust werd het lek besproken en in het derde kwart gedicht. Voor Feyenoord was het een heel stuk moeilijker om de gaten te vinden in de Groningse defensie. Donar ging het beter af en met een kwartstand van 11-22 kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong.

In het laatste kwart gooide de thuisploeg nog maar eens ziel en zaligheid in de strijd. Vooral de guards Vijber en Sow waren fysiek zeer aanwezig tot irritatie van de Groningse opponenten. Het legde Feyenoord geen windeieren. Beide teams gingen gelijk op tot het eind. Op 17 seconden voor het einde scoorde Feyenoord 73-70, dus een driepuntspoging van Donar lag voor de hand. Het kwam er pas van toen Theo John kort voor tijd mocht aanleggen. De misser was even logisch als zuur. Eindstand 73-70.