Donar verslaat Yoast met ruime cijfers

Laatst geupdate: zaterdag 21 oktober 2023

Donar had na een stroeve start niet heel veel moeite met Yoast United en won met 82-54

14

Beide teams verschenen incompleet aan de start van dit duel. Coach Jeroen van Vugt van Yoast United had goed gekeken naar de beelden van de wedstrijd van Donar tegen Landstede en speelde vrijwel de hele eerste helft in een zoneverdediging waar de thuisploeg erg veel moeite mee had.

Het zorgde in elk geval voor een stroperige eerste vijf minuten. Daarna kreeg Donar iets meer grip op de situatie en maakte het de gasten veel lastiger om te scoren.

In het begin van het tweede kwart had Donar moeite om zelf te scoren. Veel ballen, ook vrije, gingen mis maar toch was op dat moment al duidelijk dat er wat sleet op zat bij de vijfeneenhalve man rotatie die Yoast tot z'n beschikking had. Donar kon profiteren, haalde het driepuntskanon uit de kleedkamer en tilde het verschil naar 13 bij rust (49-36).

Dat Yoast niet meer de energie had om terug te vechten bleek in het derde kwart. Het ging met 18-4 naar de thuisploeg en was bovendien het kwart van Dakota Quinn, die scoorde, reboundde en ook nog aardig ballen wegmepte. Toen in de loop van de laatste periode de basisspelers mochten gaan zitten en de scoringsreeks van John Meeks (18p) voortijdig werd beëindigd, slopen er nog een paar slordigheidjes in, maar dat was geen enkele bedreiging voor de ruime winst: 82-54.

Over precies een week treedt Donar weer aan in Martiniplaza tegen Basketbal Academie Limburg.