Nieuws

Donar verslaat Limburg in spannend duel

Laatst geupdate: zaterdag 18 maart 2023

In de eerste thuiswedstrijd tegen een Belgisch team moest Donar het voor een lekker vol Martiniplaza (3200) opnemen tegen Hubo Limburg United uit Hasselt.

whatsapp-image-2023-03-18-at-20.08.09.jpeg

Donar

68
zaterdag 18 maart, 19:30

Hubo Limburg United

66
Donar
Hubo Limburg United
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 68 17 6 38 17
18
24
12
14
Hubo Limburg United 66 21 6 33 13
14
23
17
12

De nieuwe man Peter Olisemeka speelde mee, de laatste aanwinst Steph Branch was nog niet speelgerechtigd.

Donar starte prima met een straffe defensie waar de Limburgers grote moeite mee hadden. Pas na een minuut of vijf wist de tegenstander de eerste echt uitgespeelde aanval te spelen. Dat wil niet zeggen dat het aan Donar-kant van een leien dakje ging. Er moest flink gewerkt worden, maar het viel wel op dat er sneller gespeeld werd dan eerder in het seizoen. Na een 18-14 kwartstand gingen beide teams door waar ze mee bezig waren: er een buitengewoon aantrekkelijke wedstrijd van maken. Donar wist nog één puntje toe te voegen aan het verschil: 42-37 bij rust.

Na de thee was alles anders. Coach Raymond Westphalen had de Limburgse defense dichtgemetseld en Donar probeerde het met driepunters op te lossen. Dat had zes hele minuten lang geen succes, maar na een snel offensief van Limburg (42-45) viel het ook aan die kant droog, zodat de schade te repareren viel. Willem Brandwijk ging weer lekker door met scoren (19), Viktor Gaddefors moet echter de credits hebben voor een geweldige verdediging en spelen zoals coach Stimac het wenste (double double met 11p en 10reb). Ook Clay Mounce was helemaal zichzelf met 17punten en 11 rebounds terwijl kersverse vader Andrej Magdevski ook een double double liet noteren (10p, 10ass). Vernon Taylor moest het veld verlaten met een pijnlijke hak.

Nadat Donar langzaam dichterbij gekropen was, werd de slotfase een nagelbijter. Na 64 gelijk produceerde Viktor Gaddefors een score, gevolg door een gemiste driepunter van Jonas Delalieux. Toen de Zweedse man van de dag nogmaals twee punten door het netje liet glijden was de tijd voor de Belgen te kort om meer dan twee punten te scoren en konden de fans weer ademhalen.

Volgende ontmoeting: vrijdag 24 maart in Charleroi tegen Spirou Basket.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren