Nieuws

Donar verslaat Hammers in eerste kwartfinaleduel

Laatst geupdate: donderdag 14 december 2023

In de eerste van het tweeluik om de kwartfinale van de Nederlandse beker versloeg Donar Landstede Hammers met 61-54

whatsapp-image-2023-12-14-at-19.38.27.png

Bij Donar ontbrak Theo John wegens ziekte en ook de jarige Sam van Oostrum kon niet op het plankier verschijnen. Verder waren beide teams op sterkte.

Van Landstede Hammers werd wel het een en ander verwacht en de gasten konden als licht favoriet beschouwd worden in deze eerste kwartfinale van de beker.

Beide teams maakten er in het eerste kwart een aantrekkelijke partij van. Er werd sterk verdedigd, maar er waren desondanks prima aanvallen te zien aan beide kanten. Na de 16-16 kwartstand kwam de klad er een beetje in bij de thuisploeg. De 2900 toeschouwers vielen ook wat stil, want het kostte Donar meer moeite om goede schotopties te creëren. De opties díe er waren, werden vervolgens matig benut. Daardoor leek de ploeg van Andrej Stimac achter de feiten aan te moeten lopen, maar in de slotfase van de eerste helft wisten de Groningers toch sterk terug te komen en met een buzzerbeater van de weer prima spelende Sander Hollanders (9p, 5as) werd de stand bepaald op 26-27.

Ook in de tweede helft stonden er twee teams die er beide voor gingen. Het was niet altijd even mooi of effectief, maar aan beide kanten stond de verdediging goed en daardoor was het soms niet eenvoudig om tot een goed schot te komen. Donar kon na verloop van tijd een kleine voorsprong pakken en die uitbouwen naar een verschil van negen. Inside werd er veel en vaak geroteerd om iedereen rust te geven. Vooral Dakota Quinn (double double met 10p, 15rb) en Jordy Kuiper vormden een stevig koppel en John Meeks was weer overal. Maar de Hammers waren niet van plan zich de les te laten lezen en speelden zich terug naar puntje of vijf.

Uiteindelijk werd na een boeiend vierde kwart de eindstand bepaald op 61-54, waarmee Donar zich een redelijke uitgangspositie verschafte voor de return. Het was samenvattend een van de betere wedstrijden van het seizoen, met een team dat het gemis van de geblesseerden uitstekend wist op te vangen. Aanstaande zondagmiddag om 14:00 uur in het Landstede sportcentrum zal blijken of Donar de goede lijn weet door te trekken. Kaarten voor dat duel koopt u via de site van Landstede Hammers.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren