Donar verslaat Hamburg Towers in oefenduel

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar speelde vrijdagavond te Leek een nuttig oefenduel en versloeg het Duitse Pro-A team Hamburg Towers met 65-49.

In Sportcentrum Leek werd in het kader van de oefencampagne van Donar een ontmoeting gespeeld met de Duitse tweede divisionist Hamburg Towers. De ambitieuze ploeg van coach Attarbashi won afgelopen weekend in Rostock van Donar in de finale om de Ibis-cup. Donar had dus iets recht te zetten.

De Groningers startten furieus en kwamen snel op een 7-0 voorsprong. De Duitsers kwamen echter terug in de wedstrijd, vooral omdat de schoten aan Donar-zijde niet wilden vallen. Of had het toch iets te maken met de entree van enkele Hamburgse trommelaars? Het eerste kwart eindigde in 15-16.

Beide teams gaven elkaar weinig toe in deze vooral verdedigende partij. Beide teams hadden moeite met het vinden van het open schot en Donar kwam niet toe aan het geliefde fast-break spel. Rust 25-24 (en dus 10-8 in dit kwart!).

Direct na rust gaf Donar flink gas en dat had effect. Heel langzaam liep de equipe van Erik Braal weg van de Towers. Via 45-35 werd het in het derde kwart 45-40. Bij vlagen kwam het aanvalsspel er goed uit, dan weer werd er hevig gezocht naar de juiste spelpatronen.

Halverwege het laatste bedrijf leek het kaarsje bij Hamburg opgebrand. Donar kon wel vol doorgaan en dat resulteerde in de 65-49 eindstand. Een nuttige oefenpot voor beide teams, die er een intensieve wedstrijd van maakten. Topscorers waren Chase Fieler en Lance Jeter met elk 16 punten. Drago Pasalic toonde aan van grote waarde te zijn in het opknappen van heel veel 'vuil werk' voor het team.

Zaterdagavond gaat Donar zijn krachten meten met een Nederlandse topper: Om 19:30 uur wordt in Wildervank aangetreden tegen Landstede Basketbal.