Donar verliest van taai BAL

Laatst geupdate: zaterdag 28 oktober 2023

Donar moest zich na een spannende slotfase gewonnen geven aan de Basketbal Academie Limburg. Eindstand 70-73.

18

Op deze heuglijke zaterdagavond - al was het maar vanwege de oprichting van de vereniging "Wij zijn Donar" - moest Donar het als bekend stellen zonder de in mitella aanwezige Sam van Oostrum.

Donar ging vooral verdedigend furieus van start. Binnen een minuut had Theo John al twee blocks op zijn naam en het duurde tot 9-0 alvorens BAL tot scoren wist te komen. Maar toen was het hek ook van de Weertse dam, want bij 17-17 was het weer gelijk. Revelinio Tholel gooide twee drietjes en ook Daniel Oladapo kwam inside een paar maal goed door met sterke acties.

Bij Donar was het aanvallend vooral John Meeks die indruk maakte (15p voor rust), maar in de verdediging ging het nog wel eens fout tot irritatie van coach Stimac. Met veel moeite wist Donar toch weer een gaatje te slaan en ging de rust in met zeven verschil (42-35).

Wie bij de naam BAL nog de associatie heeft van lieve Limburgers die gezellig meespelen, die kreeg snel ongelijk. Met een zeer straffe en fysieke defensie maakten de gasten het Donar erg lastig. De foutenlast bij Donar was echter opvallend genoeg groter dan die bij BAL. Toen John Meeks in het begin van kwart drie snel twee fouten opliep viel de scorende kracht van de thuisploeg wat terug. Aan het einde van het kwart stond het daardoor 56-55.

In het laatste kwart bleken de Groningers niet in staat zich van de taaie tegenstander te ontdoen. De gasten uit Weert, die in Filip Brankovic en Noe Botuli twee veelscorende spelers hadden, konden na enkele missers van Donar de buit vanaf de vrijeworplijn binnenhalen. Het verschil was inderdaad drie punten met nog een halve seconde te gaan. Het laatste noodschot kwam aardig in de buurt en bevestigde zo het beeld van de wedstrijd. Teveel Donar-spelers haalden hun normale niveau niet en mede daardoor gingen de punten mee naar Weert.

Voor Donar breekt nu een lange periode zonder thuiswedstrijden aan. Het is mogelijk dat er nog wijzigingen in het wedstrijdschema optreden. Houd daarvoor onze socials in de gaten.