Donar verliest in Zwolle

Laatst geupdate: zondag 28 januari 2024

Donar moet het in de wedstrijd zonder Jordy Kuiper en Sam van Oostrum stellen. Bij winst zou de ploeg wat steviger op de derde plaats staan, maar zover zou het niet komen.

Donar begint goed aan de wedstrijd en komt snel op voorsprong. Het duurt even voor de Zwolse ploeg de eerste score maakt, maar al snel heeft het de aansluiting gevonden. Het spel golft op en neer en de ploegen ontlopen elkaar niks in het eerste kwart. Zwolle weet in het tweede kwart wat meer uit te lopen, vooral omdat het bij Donar aanvallend stil valt. Verdedigend staat het over het algemeen goed, maar aanvallend is alleen John Meeks gevaarlijk. Als hij in de laatste aanval van het tweede kwart, bijna in de buzzer, verkeerd terecht komt en lang blijft liggen, lijkt het lot van Donar bezegeld.

John Meeks komt in de tweede helft niet meer op het veld. Hopelijk valt de blessure mee. Andere spelers zullen het nu aanvallend op moeten pakken. Dat doen in eerste instantie David Gabrovsek en Karolis Babusis. Donar weet het derde kwart te winnen en in het vierde kwart gooit het er nog een portie onverzettelijkheid in. Gaandeweg weet het zich in de wedstrijd terug te vechten en zelfs weer op voorsprong te komen. Een driepunter van Sander Hollanders zet Donar op 50-52. Helaas raakt de energie op en als Zwolle aanvallend enkele keren makkelijk doorkomt heeft Donar de kracht niet meer om nog een keer terug in de wedstrijd te komen. De eindstand wordt bij 72-59 bereikt.

topscorer: John Meeks 13 ptn - Karolis Babusis 13 ptn - David Gabrovsek 10 ptn.

rebounds: Dakota Quinn 6 - Sander Hollanders 5 - John Meeks 5.

Volgende wedstrijd Donar: zaterdag 10 februari in Den Bosch