Donar valt flink in de prijzen › Donar

Nieuws

23 april 2018

De besten van de DBL zijn gekozen en Donar-vertegenwoordigers hebben daarbij flink gescoord. Coaches, aanvoerders en persvertegenwoordigers mochten hun stem uitbrengen.

Zoals verwacht haalde Brandyn Curry zo ongeveer het maximum aan mogelijke stemmen in de verkiezing van de Meest Waardevolle Speler (MVP) van het lopende seizoen. Curry werd uiteraard ook verkozen in het All-Star team van de DBL. Hij wordt vergezeld door zijn teamgenoten Evan Bruinsma (tweede in aantal stemmen) en Thomas Koenis als beste center. Het vijftal wordt gecompleteerd door Carrington Love (ZZ Leiden) en Noah Dahlman (Landstede).

Coach van het jaar is voor het tweede achtereenvolgende jaar Erik Braal met een grote meerderheid van stemmen.

Eerder werd Sean Cunningham al uitgeroepen tot Beste Defensieve Speler van de DBL. Hij staat in het All-Defense Team samen met Thomas Koenis en Carrington Love, Mohammed Kherrazi (ZZ Leiden) en Stefan Wessels (New Heroes).

Arvin Slagter werd - ook al voor de tweede maal - uitgeroepen tot beste zesde man (6th man of the year). In deze verkiezing gooiden Teddy Gipson en Drago Pasalic ook hoge ogen.

Tot slot werd Rienk Mast gekozen in het All-Rookie team, het team van alle eerstejaars spelers in de DBL.

De overige prijzen waren voor andere teams: Rookie van het jaar  werd Boyd van der Vuurst de Vries (Den Helder Suns) en Most Improved Player werd Sam van Dijk (BAL).

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Wanneer u zelf uw stem wilt laten gelden dan kan dat trouwens nog steeds. Voor de FIBA Europe Cup kunt u zelf stemmen op uw favorieten!

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar