Donar U22 wint vierde wedstrijd op rij

Laatst geupdate: dinsdag 11 oktober 2022

Donar U22 speelde zondagmiddag 9 oktober een thuiswedstrijd in de eigen Willem Alexander Sporthal. Zonder de geblesseerden Mark Roorda, Kylian Datema en Saverio Lisci namen de Groningers het op tegen promovendus Hot Pepper Heat uit Zwanenburg.

Gijs Deekens opent de score voor Donar met een loepzuivere driepunter. Even later volgt Jelte Mast zijn voorbeeld waarna Hot Pepper Heat brutaal de leiding neemt: 10-13 na 6 minuten in het eerste kwart. Donar scherpt de verdediging aan en plaatst een 10-3 run waardoor het na het eerste kwart 20-16 staat. De eerste vijf minuten van het tweede kwart zijn duidelijk voor de mannen van Hot Pepper Heat. Een 1-3-1 zone verdediging zorgt voor een hoog aantal turnovers aan Donar zijde welke door de Zwanenburgers worden omgezet in scores. Coach Lechner grijpt in en neemt een time out om zijn team weer op scherp te zetten. Na een driepunter van Gimon Arkema staat het 33-33 en breken de laatste minuten aan van de eerste helft. Jelte Mast mag driemaal aanleggen vanaf de vrije worplijn nadat er een fout op hem is gemaakt tijdens een driepuntspoging. Hij benut twee van de drie vrije worpen waarna Mats van der Werf en Olivier Sipkens voor een 39-33 tussenstand zorgen. In de laatste seconden van de eerste helft krijgt coach Kaas van Hot Pepper Heat een technische fout wat tot gevolg heeft dat Gimon Arkema vanaf de vrije worplijn voor de 40-33 ruststand kan zorgen.

De Groningers zijn beduidend scherper uit de kleedkamer gekomen en zijn zowel aanvallend als verdedigend bij de les. Sven van Mieghem schiet voor Donar een driepunter raak: 43-35. Twee sterke aanvallende acties van Délé Adetunji zorgen voor een 51-38 tussenstand. Aan de kant van Hot Pepper Heat zijn het met name Sam Ghamari en Noah Hesselink die de kar trekken. Het slotakkoord van het derde kwart is een dunk van Mats van der Werf waardoor de tussenstand 58-44 is.

In het begin van het vierde kwart laat Aaron Mensah zich voor Hot Pepper Heat gelden met vier punten op rij. Een aanvallende rebound met score van Sven van Mieghem zorgt voor 62-48. Twee driepunters van Gimon Arkema, daarbij ondersteund door scores van Gijs Deekens, Mats van der Werf en Délé Adetunji zetten uiteindelijk een 79-59 eindstand op het scorebord.

Een slordige eerste helft met negen turnovers voor Donar wordt gevolgd door een prima tweede helft met drie turnovers. Daarnaast viel op dat er zes spelers in de dubbele cijfers scoorden wat laat zien dat er goed teambasketball werd gespeeld.

Scores: Délé Adetunji 13 punten, Jelte Mast 13 punten, Gimon Arkema 12 punten, Sven van Mieghem 11 punten, Gijs Deekens 10 punten en Mats van der Werf 10 punten.