Nieuws

Donar U22 wint noordelijke clash

Laatst geupdate: maandag 14 november 2022

De tribunes van de Willem Alexander Sporthal waren goed gevuld voor de noordelijke clash in de Dutch Talent League tussen Donar en nieuwkomer Aris/We Are Here Fryslân. De Friezen worden gecoacht door Klaas Stoppels en Joost Doornkamp en hebben een aantal spelers met Groningse “roots” zoals Joran Triemstra, Michael Dijkhuizen, Jonas van Rheenen en Kick Jagt. Aan Donar zijde maakt Mark Roorda voor het eerst dit seizoen zijn opwachting.

donar-aris-2-(1).jpg

Thomas Smits opent namens Aris de score met een driepunter waarna Saverio Lisci aan de andere kant hetzelfde doet. Het spel gaat gelijk op qua scores en halverwege het eerste kwart is het 11-11. Qua energie en intensiteit oogt Aris beter en na een goed uitgespeelde aanval schiet Thomas Smits weer een driepunter raak: 11-15. Na een reboundduel komen Olivier Sipkens en Kick Jagt met de hoofden tegen elkaar waarna beiden met bebloed hoofd het veld moeten verlaten. De laatste kan met enkele pleisters later weer terugkomen maar helaas moet de Donar speler naar de Eerste Hulp. Vijf punten van Jurrian Douwes aan Friese zijde zorgen uiteindelijk voor een 15-20 stand na het eerste kwart.

Ook in het tweede kwart ogen de Groningers wat nonchalant en wordt balverlies door Aris goed afgestraft: 18-27 wat coach Lechner noopt tot het nemen van een time out. Twee driepunters op rij van Gimon Arkema zorgen ervoor dat Donar weer wat dichterbij komt: 24-29. Een sterke actie van Délé Adetunji naar de ring wordt foutief gestopt waarna hij beide toegekende vrije worpen benut: 28-31. Een sterke drive van Joran Triemstra en kick out naar Jurrian Douwes zorgt voor een score aan Friese zijde wat een ruststand van 28-33 betekent.

De score wordt in het derde kwart geopend door Gregory Tchernev-Rowland waarna vijf punten op rij van Sven van Mieghem voor een 33-37 tussenstand zorgen. Na een time out van coach Stoppels zorgen acht punten van Joran Triemstra voor de grootste Friese voorsprong: 35-45. Donar knokt zich weer terug door een driepunter van Jelte Mast, een sterke drive van Délé Adetunji en een driepunter via het bord van Sven van Mieghem: 43-46. Aris loopt weer iets uit onder aanvoering van Joran Triemstra maar Saverio Lisci zorgt met acht punten in het laatste gedeelte van het derde kwart ervoor dat Donar aansluiting vindt: 53-54.

De Groningers beginnen het vierde kwart goed: een benutte vrije worp van Mats van der Werf, een driepunter van Jelte Mast en een sterke and-1 van Mark Roorda zorgen voor 60-54. Aris komt door sterke individuele acties terug tot 63-62. Hierna blijven de scores een tijd uit tot, met nog iets meer dan een minuut te gaan, Mats van der Werf een sterke aanvallende rebound pakt, passt naar Sven van Mieghem die zijn driepunter via het bord raak ziet gaan: 66-62. Aris neemt meteen een time out maar het zijn Délé Adetunji en Jelte Mast die de overwinning vanaf de vrije worp lijn veilig stellen voor Donar. Eindstand: 70-65.

Al met al een prima overwinning tegen een goed spelend Aris dat vocht voor wat het waard was. Donar bewaarde het beste voor het laatste kwart door daarin slechts 11 punten toe te staan.

Scores: Délé Adetunji 14 punten, Saverio Lisci 12 punten, Jelte Mast 12 punten, Sven van Mieghem 11 punten, Gimon Arkema 9 punten, Mats van der Werf 7 punten (en 13 rebounds), Mark Roorda 3 punten, Gijs Deekens 2 punten.

Komend weekend staat er voor de mannen van coaches Stijn Lechner en Michel Houttuin een uitwedstrijd op het programma tegen Uball in Utrecht.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren