Donar U22 wint in Utrecht

Laatst geupdate: woensdag 23 november 2022

De mannen van coaches Stijn Lechner en Michel Houttuin hadden een uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van het Utrechtse Uball op de agenda staan. Het werd uiteindelijk een ruime overwinning voor de Groningers.

De eerste score van de wedstrijd is voor Uball maar daarna pakt Donar door scores van Délé Adetunji, Saverio Lisci en Jasper Puister een 3-9 voorsprong. Defensief hebben de Groningers de zaken goed voor elkaar door veel druk te zetten waardoor Uball sporadisch tot scoren komt. Na het eerste kwart staat het dan ook 8-16 waarbij opvalt dat Saverio Lisci reeds tien punten achter zijn naam heeft staan.

Het tweede kwart begint rommelig aan Groninger zijde. Bij de Utrechters komt Joris Kunkeler in dit kwart door met negen punten wat er mede voor zorgt dat halverwege het tweede kwart de tussenstand 23-24 is. Coach Lechner neemt een time out om zijn mannen weer op scherp te zetten en dat sorteert effect. Onder aanvoering van Délé Adetunji, die wel erg veel ruimte krijgt om zijn acties naar de ring te maken, loopt Donar weer uit naar een ruimere voorsprong van 25-35 bij rust.

Het derde kwart wordt geopend met een driepunter van Gimon Arkema waarna niet veel later Jasper Puister zijn voorbeeld volgt: 28-41. De Groningers proberen veel druk te zetten defensief en daardoor turnovers af te dwingen bij de tegenstander. Door slordig spel wordt aan Groninger zijde daarna de bal net zo makkelijk weer weggegooid. Uball komt iets terug in de wedstrijd waardoor na het derde kwart er een tussenstand van 39-46 op het bord staat.

In het vierde kwart lukt het Donar om nog steeds met veel intensiteit te spelen. Daarnaast worden de veroverde ballen nauwelijks meer weggegeven waardoor er iets knakt bij de Utrechtse tegenstander. De scores worden aan Groninger zijde goed verdeeld en er worden slechts vijf punten aan Uball toegestaan. Het vierde kwart eindigt in 5-23 voor Donar wat voor een eindstand van 44-69 zorgt.

Scores: Délé Adetunji 17 punten, Saverio Lisci 11 punten, Jasper Puister 9 punten, Mark Roorda 7 punten, Jelte Mast 7 punten, Gijs Deekens 6 punten, Sven van Mieghem 4 punten, Gimon Arkema 3 punten, Mats van der Werf 3 punten, Lars Jung 2 punten.

De volgende wedstrijd van Donar U22 is wederom een uitwedstrijd: dan staat er een pittige uitdaging te wachten in Amsterdam tegen de Orange Lions Academy U22.