Donar U22 start het nieuwe jaar in mineur

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

De mannen van coaches Lechner en Houttuin speelden op vrijdagavond 20 januari hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar na ruim een maand rust te hebben gehad. Tegenstander was het Haarlemse Triple ThreaT, een lastige opponent waar eerder dit seizoen met een klein verschil van was gewonnen. De Groningers moesten het deze avond doen zonder Gimon Arkema, Olivier Sipkens en Mark Roorda.

Het begin van de wedstrijd is voor Triple ThreaT: na 5 minuten zuivere speeltijd staat het 6-2 en ziet coach Lechner zich gedwongen een time out te nemen om zo zijn mannen scherp te krijgen. Dit sorteert geen effect aangezien de Haarlemse tegenstander een 8-0 run plaatst en zo uitloopt naar 14-2. Het eerste kwart eindigt met een 20-9 tussenstand.

In het tweede kwart rechten de Groningers de rug wat en ziet met name de verdediging er beter uit. De tegenstander krijgt minder ruimte en er worden meer rebounds gepakt. Vier punten van Mats van der Werf en een driepunter van Jelte Mast zorgen ervoor dat Donar weer kan aanhaken bij de Haarlemmers: 26-23. Het slotakkoord is dan toch voor Triple ThreaT dat middels een 6-0 run voor de ruststand van 32-23 tekent. Er is duidelijk werk aan de winkel voor de nummer drie van de Dutch Talent League.

Het lijkt er op dat de boodschap van coach Lechner goed is overgekomen: driepunters van achtereenvolgens Kylian Datema, Gijs Deekens en Mats van der Werf zorgen voor een flinke aanvallende impuls. Doordat echter de Haarlemse tegenstander even makkelijk scoort blijft het verschil nagenoeg gelijk: 40-32 na vier minuten spelen in het derde kwart. Na wederom een time out voor Donar plaatst Triple ThreaT een 6-0 run en staat het 46-32. Het derde kwart eindigt met een 47-36 tussenstand.

Het vierde kwart laat eenzelfde beeld zien. Kenmerkend is de eerste Groningse aanval van dit kwart waarin vier aanvallende rebounds gepakt worden. Deze leveren twee goede pogingen onder het bord op en 2 driepuntspogingen. Al deze schoten vallen niet waarna Triple ThreaT uit hun eerste balbezit wel scoort. Dit is de opmaat naar een 9-0 run van de Haarlemmers waardoor het na vier minuten spelen 56-36 staat. Coach Lechner neemt zijn laatste time out om het team te motiveren tot een eindsprint. Dit wordt opgepakt door de mannen en middels een 16-5 run wordt de eindstand bij 61-52 bereikt.

Al met al een verdiend maar zuur verlies van het tweede deel van de competitie in de Dutch Talent League. Complimenten aan Triple ThreaT dat de hele wedstrijd agressief en met energie speelde en zo verdiend heeft gewonnen.

Scores: Mats van der Werf 11 punten, Jelte Mast 9 punten, Délé Adetunji 8 punten, Gijs Deekens 6 punten, Saverio Lisci 5 punten, Kylian Datema 5 punten, Lars Jung 4 punten, Jasper Puister 2 punten en Thomas Fink 2 punten.

De volgende wedstrijd staat voor aankomende zondag 29 januari op het programma als om 15.00 uur in de Willem Alexander Sporthal wordt aangetreden tegen Apollo Amsterdam, de nummer één van de Dutch Talent League.