Donar U22 revancheert zich tegen Apollo

Laatst geupdate: dinsdag 21 maart 2023

De mannen van Donar U22 reisden afgelopen zondag af naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen de koploper in de Dutch Talent League: BC Apollo U22. Ruim zes weken geleden kregen de Groningers in de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers een ongenadig pak slaag dus het was nu tijd voor revanche. Apollo mist ook in deze wedstrijd weer spelers: basisspelers Jaro Abrahams en Joost Poels zijn niet van de partij.

Dat de mannen van coaches Lechner en Houttuin met de juiste instelling aan de wedstrijd waren begonnen was al snel duidelijk. De score wordt geopend door een driepunter van Mats van der Werf: 0-3. Donar speelt in een hoog tempo en met veel energie. De rebounds, zowel aanvallend als verdedigend, zijn voor de Groningers en in de omschakeling van verdediging naar aanval wordt veelvuldig gescoord. Het is met name een zeer sterk spelende Mats van der Werf die goed wordt bediend door Kylian Datema en Gimon Arkema zodat hij na het eerste kwart al 9 punten achter zijn naam heeft staan. Na het eerste kwart staat het 11-27 en heeft Donar een vliegende start.

Het tweede kwart laat eenzelfde beeld zien: de Groningers spelen met het mes tussen de tanden en zijn oppermachtig. Een driepunter van Gimon Arkema zorgt voor 17-36 halverwege het tweede kwart. De basket wordt veelvuldig aangevallen door de guards waardoor er onder het bord ruimte ontstaat voor de lange mannen van Donar. Deze keer is het Sven van Mieghem die vaak gevonden wordt en ook hij scoort 9 punten in deze periode. De rust wordt bereikt bij een 18-45 stand.

De Groningers verslappen ook meteen na rust niet: driepunters van Délé Adetunji en Saverio Lisci zorgen voor een ongekende 20-53 voorsprong. Apollo zou Apollo niet zijn als zij niet alles er aan zouden doen om terug te komen. Er volgt een 12-2 run van de Amsterdammers waardoor de tussenstand 32-55 is met nog twee minuten te spelen in het derde kwart. Een benutte vrije worp van Délé Adetunji en een open driepunter van Sven van Mieghem zorgen voor een 34-59 stand na het derde kwart.

In het vierde kwart laten de Groningers de teugels iets vieren waardoor Apollo enkele punten dichterbij kan komen. Het einde van de wedstrijd wordt bereikt bij een 55-75 eindstand. Een zeer verdiende revanche voor Donar dat de gehele wedstrijd als team scherp en energiek bleef spelen. Als team werden er maar liefst 27 assists uitgedeeld, een goede indicatie van het vertoonde spel.

Scores: Sven van Mieghem 17 punten, Mats van der Werf 12 punten, Délé Adetunji 8 punten, Olivier Sipkens 8 punten, Saverio Lisci 7 punten, Jelte Mast 6 punten, Gijs Deekens 5 punten, Kylian Datema 5 punten, Gimon Arkema 3 punten, Jasper Puister 2 punten, Lars Jung 2 punten.

De volgende wedstrijd voor Donar U22 is over drie weken wanneer op zaterdag 8 april de thuiswedstrijd tegen Orange Lions Academy U22, de huidige nummer 2 van de Dutch Talent League, in sporthal Vinkhuizen op het programma staat.