Donar U22 herstelt zich sterk

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

Zonder de geblesseerde Kylian Datema en Mark Roorda traden de mannen van Donar U22 aan tegen de leeftijdsgenoten van Rotterdam Basketball. Het wedstrijdverloop was een duidelijke afspiegeling van de stand op de ranglijst (Donar staat 3e, Rotterdam 13e).

De score wordt geopend door Saverio Lisci met een layup: 2-0. Het spel gaat gelijk op en beide teams wisselen scores uit. Aan Donar zijde neemt Jasper Puister de laatste vijf punten van het kwart voor zijn rekening: 13-11 na tien minuten spelen.

Het tweede kwart is duidelijk voor de mannen van coaches Lechner en Houttuin. Met name Délé Adetunji heeft het vizier op scherp staan met 8 punten in de eerste paar minuten, daarbij ondersteund door Olivier Sipkens die drie aanvallende rebounds weet te verzilveren in evenzoveel scores. Driepunters van Jelte Mast, Gimon Arkema en Mats van der Werf zorgen ervoor dat de rust wordt bereikt met de stand van 39-26.

Ook na rust blijven de Groningers hard werken en worden de scores verdeeld over het team. Gimon Arkema en Mats van der Werf gooien er nog maar eens een driepunter in en Sven van Mieghem buffelt onder het bord naar een ruime voorsprong voor Donar: 49-32. Saverio Lisci benut één van de twee toegekende vrije worpen na een onsportieve fout op hem maar schiet daarna ook een driepunter binnen uit het toegekende balbezit: 57-35. Tussenstand na het derde kwart is 57-37.

Het vierde kwart wordt geopend met een mooie driepunter uit de hoek van de sterk spelende Olivier Sipkens. Aan de zijde van Rotterdam is het Willem Gregorio Nazain Felicia die met een spectaculaire reverse dunk een offensieve rebound verzilvert: 70-47. Vijf punten op rij van Sven van Mieghem zorgen voor 79-52 waarna Jelte Mast er nog een verre driepunter ingooit. Eindstand: 84-52.

Al met al een ruime overwinning voor de Groningers die de hele wedstrijd door geconcentreerd bleven spelen. Ook de door Rotterdam neergezette zone verdediging bracht de Groningers niet van hun stuk. Zes spelers kwamen qua scores in de dubbele cijfers, een mooie prestatie. Daarnaast werden er als team 20 aanvallende rebounds van het bord geplukt en werden er ook 20 assists uitgedeeld waarbij iedere speler minimaal één assist had.

Scores: Olivier Sipkens 13 punten, Jelte Mast 13 punten, Saverio Lisci 12 punten, Délé Adetunji 11 punten, Mats van der Werf 10 punten (en 12 rebounds), Sven van Mieghem 10 punten, Gimon Arkema 6 punten, Jasper Puister 5 punten, Gijs Deekens 4 punten.

Aankomende zaterdag speelt Donar U22 om 12.00 uur een thuiswedstrijd in de nationale bekercompetitie tegen Heroes Den Bosch. De locatie is, in tegenstelling tot andere wedstrijden, in Martini Plaza.