Donar U19 wint met duidelijke cijfers van BV Noordkop

Laatst geupdate: woensdag 18 oktober 2023

Zaterdag 14 oktober reisde het team van Yannick Koerts en Henri Meiners af naar Den Helder voor de wedstrijd tegen BV Noordkop. Het team speelde de afgelopen wedstrijden steeds met maar 7 spelers i.vm. de vele blessures. Gelukkig zijn inmiddels een aantal spelers hersteld, en kon er nu een 9-man sterk team – in een spiksplinternieuw tenue – aantreden.

Omdat Bas Kobus nog herstellende is van een griep start Lasse Cnubben samen met de andere vier vaste basisspelers in het eerste kwart. Het begin van de wedstrijd is niet meteen overtuigend. Na ongeveer 2,5 minuten is de stand 2-7 en na ruim 7,5 minuten 8-7. Donar speelt wat rommelig met veel snelle maar ietwat slordige aanvallen en de aanvallende rebound wordt ook nauwelijks gepakt. Het team uit Den Helder kan daardoor nog bijblijven. Na een time out van Donar komt Quinten Hocks in het team die wel meteen twee aanvallende rebounds pakt en een goede assist geeft aan Maré Bult die daar een driepunter uit weet te scoren. Quinten scoort daarna zelf ook meteen twee punten na een prima uitgespeelde aanval en Cees Jagt weet nog een steal te pakken en finisht de break om de stand van het eerste kwart op 11-16 te zetten.

Donar start het tweede kwart sterk met een paar mooie aanvallen, snelle passes en goede schoten. Teun Deekens en Quinten Hocks gooien er beide een drietje in waarop de coach van BV Noordkop vrij snel de time-out in vlucht. De lange man bij BV Noordkop zorgt nog voor de nodige tegenstand. Hij pakt echter al vroeg in de wedstrijd zijn 3e fout en wordt gewisseld waardoor het overwicht bij Donar toeneemt. De scores komen vervolgens een aantal keren achter elkaar van Thijs Heuker maar ook Lasse Cnubben is aardig op dreef met 7 punten op rij, waaronder een snelle driepunter. De wedstrijd verloopt verder sportief, de scheidsrechter hoeven weinig te fluiten en laten het spel lekker doorlopen. Donar blijft heer en meester en de ruststand is een overtuigende 26-42.

Na de rust besluit coach Yannick Koerts de “jonge” spelers lekker veel speelminuten te geven in het derde kwart. Hier maakt David Bondo, ook net terug van een blessure, goed gebruik van. Hij gooit een prachtige driepunter in het netje en krijgt een vrije worp als bonus. Maar ook de rest van de spelers laat zien dat de wedstrijd onder controle is. Diverse mooie scores van Thijs Heuker, Teun Deekens, Maré Bult en Cees Jagt brengen de stand na 30 minuten op 40-65.

Het vierde en laatste kwart verandert er niet veel meer. De spelers die net terug kwamen van een blessure of die kleine pijntjes hebben kunnen gespaard worden. Ondanks dat BV Noordkop 1 punt meer weet te scoren dan de Groningers, is de winst geen moment in gevaar. Hoogtepunt in dit kwart is nog de posterdunk van Thijs Heuker na een pick&roll met Maré Bult. Donar wint de wedstrijd met overduidelijke cijfers: 54-78!

Aankomend weekend speelt Donar U19 een dubbel weekend. Zaterdag 17:00 voor de beker tegen BV Hoofddorp in Sporthal Vinkhuizen en zondag 12:30 tegen Heroes Den Bosch.