Nieuws

Donar U19 wint knap van Rotterdam Basketbal

Laatst geupdate: dinsdag 13 februari 2024

Donar U19 speelde zondag 11 februari een thuiswedstrijd tegen Rotterdam Basketbal. Het Groningse team staat sinds lange tijd weer eens met 11 man sterk op het roster. Er zijn nog steeds wat spelers ziek of geblesseerd maar met de aanvulling van de jongere spelers uit U16 zit de bank redelijk vol.

donar-u19-1707814676.jpg

Om precies 12.30 uur klinkt het startsein van de wedstrijd en pakt Donar de tip off. Daniel Koba dwingt meteen brutaal twee vrije worpen af, die hij helaas niet benut, maar Edwin Nanninga weet alsnog de eerste score vanuit de aanvallende rebound neer te zetten. Donar speelt met veel energie en druk wat direct resulteert in een 7-0 run. Pas na drie minuten maken de Rotterdammers hun eerste score uit een vrije worp. Maar Cees Jagt gooit er twee driepunters achter elkaar in en nadat de eerste wissels van de bank gekomen zijn, weet Lasse Cnubben met een knappe assist Teun Deekens te vinden die er eerst een lay up en kort daarna een driepunter inlegt. Lasse Cnubben volgt daarop met een rake driepunter op de laatste seconde van de schotklok. Ondanks dat de Groningers hard blijven werken, laten ze wat verdedigende steekjes vallen en komt Rotterdam beter in het ritme. Aan de andere kant pakt Joost Kobus na goed insnijden een mooie score. Aan het eind van het eerste kwart staat het 23-15.

 

Het tweede kwart starten de Groningers iets minder scherp en kan Rotterdam de basket wat beter vinden. Ondanks dat de energie goed blijft, kruipen de Rotterdammers langzaam dichterbij, mede door twee driepunters. Coach Yannick vraagt een time-out aan om de mannen weer even op scherp te zetten. Dat lukt redelijk, maar de goede momenten worden afgewisseld met slordigheden. Willem, Edwin, Thijs en Joost kunnen allemaal scoren, maar de voorsprong is desondanks teruggelopen tot 2 punten.  Donar weet daarna in de laatste vier seconden nog een schitterende aanval neer te zetten, waarbij Thijs de bal op aangeven van Lasse snoeihard over de Rotterdamse verdedigers heen dunkt. Half time is het 42-38.

 

In het derde kwart weet Edwin Nanninga met een drietje het spel weer te openen, maar daarna ligt het initiatief  vooral bij Rotterdam. Die weten een run van 0-9 te maken waardoor ze Donar in de stand voorbijgaan tot 45-47. Waar de ballen er aan de kant van de Groningers vaak net niet ingaan, vliegt bij Rotterdam alles van achter de driepuntslijn er in. Het spel gaat wat heen en weer: Maré, Cees en Quinten zorgen dat de Rotterdammers niet te ver uit lopen. Daniel schiet er feiloos een driepunter in wat de stand op  57-59 brengt na drie kwarten.

 

In het laatste kwart moeten de mannen van Yannick Koerts en Henri Meiners aan de bak om de Rotterdammers van zich af te slaan. Er is duidelijk geen paniek bij de Groningers, want ze nemen direct controle over de wedstrijd. Thijs pakt na een aanvalsrebound direct een score. Lasse pakt knap een steal en scoort op de fastbreak met bonus. Donar weet hiermee weer een klein gaatje te slaan (64-59). Thijs volgt met weer een score na een mooi uitgespeelde aanval en ook Maré Bult gooit er weer eens “ouderwets” een drietje in. Met tien punten voorsprong kan het bijna niet meer misgaan met nog een paar minuten te spelen. De Rotterdammers doen nog een voorzichtige poging en komen terug tot 71-64, maar Lasse Cnubben finisht met een mooie rebound en een putback lay up. Eindstand 73-64. Donar wist Rotterdam op slechts 5 punten te houden!

Een prima overwinning tegen een concurrent die na de jaarwisseling nog ongeslagen was.

Volgende wedstrijd tegen Den Helder zaterdag 17 februari 15:00 Sportcentrum Quelderduijn in Den Helder

 

Scores Donar U19

Thijs Heuker                      11 pnt
Lasse Cnubben                 11 pnt
Edwin Nanninga               11 pnt
Cees Jagt                          10 pnt
Teun Deekens                  9 pnt
Maré Bult                            8 pnt
Daniël Koba                       3 pnt
Quinten Hocks                  4 pnt
Joost Kobus                       4 pnt
Willem Jagt                        2 pnt

 

Scores per kwart

Q1: 23-15
Q2: 19 -23                          
Q3: 15 -21                          
Q4: 16 - 5                           

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren