Donar U19 wint in spannend duel van Landstede!

Zondag 3 december speelde Donar U19 de thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers uit Zwolle. Het team van Yannick Koerts en Henri Meiners staat op scherp: een plek bij de bovenste zeven teams in de competitie staat op het spel.

Donar start sterk en weet de eerste 7 punten van de wedstrijd te maken. Snel daarna verandert Zwolle naar een zone-defense en stokt het scoren bij de Groningers. Coach Yannick Koerts is niet tevreden en vraagt snel een time-out aan om de mannen nog scherper te krijgen. Zwolle herpakt zich echter en pakt een 9-0 run om brutaal de voorsprong te pakken. De Groningers hebben geluisterd en weten opnieuw een run van 10 punten te maken.  De laatste minuten van het eerste kwart verlopen wat rommelig van beide kanten maar Donar weet een voorsprong vast te houden: 17-12.

Het tweede kwart scoort Daniël Koba met een mooie reverse lay up direct de eerste aanval. Landstede antwoordt met twee driepunters achterelkaar en een and one na matige transitie defense en coach Yannick Koerts vraagt opnieuw een vroege time-out aan. Ondanks stevig verdedigen van de Groningers weet Zwolle regelmatig door te breken en vallen de ballen bij Donar niet. Zwolle komt op 19-28 als de knop om gaat bij Donar. Er wordt direct een 7-0 run gepakt door een lay up van Daniël en een drietje van Maré Bult. Ook Zwolle weet het netje nu weer te vinden en het spel gaat over een weer. Een goeie move inside van Thijs Heuker brengt de ruststand op 32-35.

Na de rust blijft het spel heen en weer gaan. Fraaie acties worden afgewisseld met slordigheden; de beide teams lijken aan elkaar gewaagd. Halverwege het kwart zet Bas Kobus met een drietje in de shotclock buzzer Donar voor het eerst in lange tijd op voorsprong. Donar heeft nogsteeds moeite met de zone verdediging van Landstede en Zwolle komt weer kort op voorsprong. Maré drukt zijn 3e driepunter er in en brengt de eindstand van het derde kwart op 49-49.

In het vierde kwart moet het verschil gemaakt gaan worden. Donar moet aan de bak! Coach Yannick kiest er in deze fase van de wedstrijd voor om vooral de ervaren spelers 10 minuten lang te laten staan. Dat blijkt een goede zet, want alle spelers weten in dit laatste kwart punten binnen te halen. Maré opent de score met zijn handelsmerk (de driepunter). Cees Jagt weet na een sterke drive vrije worpen te versieren en gaat 2 op 2. Daniël scoort twee keer een and one en Thijs maakt na een aanvallende rebound de bal goed af. Donar heeft de wedstrijd onder controle en Maré schiet zijn 5e driepunter van de wedstrijd raak om de stand op 66-55 te brengen met nog 3:35 te gaan. De laatste minuten slaat de spanning meer toe en wordt het einde van de wedstijd  vooral gekenmerkt door een reeks van fouten waaruit de vrije worpen wisselend benut worden. Donar komt eigenlijk nooit echt meer in de problemen en wint de wedstrijd met 70-62!

Op zondag 10 december speelt Donar U19 de laatste wedstrijd van het eerste deel van deze competitie. Het team onder leiding van Yannick Koerts en Henri Meiners zal het dan opnemen tegen MBCA in Amstelveen.