Donar U19 pakt weer de punten in Den Helder

Op zaterdag 17 februari speelde Donar U19 een uitwedstrijd in de gloednieuwe hal op Sportcentrum Quelderduijn in Den Helder. Tegenstander was BV Noord, oftewel de Den Helder Suns. Met tien man start Donar aan deze wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie.

Het eerste kwart start niet lekker bij Donar want ondanks dat de Suns op de onderste plaats in de competitie staan weten ze de Groningers binnen een paar minuten op een 8-1 achterstand en drie teamfouten te zetten. De Groningse mannen spelen niet agressief genoeg en Coach Yannick Koerts neemt een time-out. Na de time-out wordt het spel direct beter. Vooral Maré Bult heeft dit goed begrepen want die slaagt er in om in de resterende tijd van dit kwart maar liefst 15 (!!) punten te scoren waarvan drie keer een drietje, met de laatste van 2 meter achter de 3pt lijn. Beide teams komen vrij vroeg in de foutenlast waardoor het spel nog geregeld stil ligt voor vrije worpen. Helaas raakt Teun Deekens in deze laatste minuten geblesseerd aan zijn voet en kan niet meer verder spelen. De stand na 10 minuten is 17-20.

Het tweede kwart wordt er harder gespeeld. Cees Jagt start met raak schot vanaf de driepuntslijn, maar Den Helder kan nog even bijblijven. Lasse Cnubben raakt door een ongelukkige botsing met een tegenstander ook nog geblesseerd en moet daardoor het veld verlaten. Ondanks de tegenvaller van twee spelers die niet meer verder kunnen spelen weet Donar toch langzaamaan meer druk te zetten. Verdedigend is het dit kwart beter op orde en Donar pakt steal na steal. Edwin Nanninga maakt nog een mooie serie punten middels een dunk, gevolgd door een driepunter en daarna nog een dunk. Ook Willem, Thijs, Maré en opnieuw Cees dragen hier hun steentje bij. Het tweede kwart eindigt in 33-47.

Na de rust gaat de wedstrijd voor Donar weer wat moeizamer. De score blijft lang hangen op 38-50 en beide teams weten niet te overtuigen. Donar laat bij vlagen wel mooie aanvallen zien maar maakt tegelijk ook te veel slordige fouten waardoor ze nog niet echt uit kunnen lopen. Na een fastbreak van Den Helder volgt er een time-out aan de kant van Donar bij een stand van 43-52. Direct na die time-out lukt het Donar mede door scores van Quinten en Edwin om weer wat uit te lopen, waardoor het 3e kwart eindigt in 44-60.

Het vierde kwart weet Donar vrij gemakkelijk stand te houden tegen de mannen uit Den Helder. Qua scores is dit kwart de eer aan Thijs Heuker, die er namelijk voor 11 punten in weet te gooien! De wedstrijd kabbelt voort, in een lager tempo dan de eerste helft. Het maakt de wedstrijd niet aantrekkelijker en Donar moet het vooral hebben van een paar mooie individuele acties van Edwin (fastbreak dunk) en Maré (stepback jumper). Milan Pilon maakt in dit laatste kwart sinds lange tijd weer een paar minuten. Donar weet de wedstrijd uit te spelen tot een eindstand van 60-78. Geen spectaculaire maar wel een functionele overwinning voor Donar: de punten zijn weer binnen!

Volgende week speelt Donar een dubbel weekend. Zaterdag 24 februari uit tegen QSTA United 13:30 in Sportcentrum de Kooi. Zondag 25 februari tegen Heroes Den Bosch 12:30 in het Willem-Alexander Sportcentrum.