Donar U19 pakt de winst op Rotterdam

Zondag 26 november speelde Donar U19 de uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal. Een belangrijke wedstrijd voor Donar U19 gezien de standen in de competitie tot dusver.

Iets later dan de geplande 14.30 uur wordt in de Alexanderhal in Rotterdam het fluitsignaal gegeven voor de tip-off, het eerste kwart is begonnen. Rotterdam opent de score direct na de tip. Na een paar minuten waarin de scores over en weer gaan, trekt Donar halverwege het eerste kwart het initiatief naar zich toe. Daniel Koba en Thijs Heuker zijn meteen goed op dreef en halen samen 16 punten binnen uit mooie aanvallen met goed teamspel. Quinten Hocks en David Bondo doen er nog een schepje bovenop aan het eind van dit kwart waarmee de stand uitkomt op 12-21. Donar lijkt de oplossingen tegen de normaal gesproken stugge Rotterdamse defense redelijk te vinden en dat zorgt voor vertrouwen aan de kant van de Groningers.

Donar houdt in het tweede kwart de overhand, binnen een paar minuten is de voorsprong uitgelopen naar 12-27. Ook verdedigend staat het spel van Donar aardig, de Rotterdammers weten er slechts af en toe doorheen te komen. Tekenend voor deze helft is dat 7 van de 8 spelers al weten te scoren. Hoogtepunten dit kwart zijn een mooie floater van Lasse Cnubben, een diep drietje van Maré Bult, een keiharde dunk van Daniël Koba en Cees Jagt die na een isolation er een knappe mid range pull up in gooit. Donar heeft de wedstrijd onder controle en staat halverwege de wedstrijd ruim voor met 30-46.

Rotterdam heeft in de rust besloten met meer druk te gaan spelen. De Groningers moeten even aanpassen, maar Donar houdt het overwicht in de wedstrijd. Het zijn opnieuw vooral Daniel Koba en Thijs Heuker die de stand op het scorebord blijven aanvullen, beide weten ook een paar heerlijke dunks te maken. De aanvallende rebounds zijn nog iets te vaak voor Rotterdam, waardoor RoBa nog enigszins in de buurt blijft.  Einde Q3: 48-63

Het laatste kwart start voor de thuisploeg met een driepunter, maar de Rotterdammers weten de wedstrijd hiermee niet te keren. De rebounds heeft Donar weer beter onder controle en de mannen uit Groningen weten voldoende te scoren om de voorsprong te behouden. Rotterdam probeert het nog even met een zone press, waardoor Donar nog een paar keer slordig de bal verspeelt, maar Rotterdam komt eigenlijk nooit serieus in de buurt. Quinten Hocks scoort dit kwart 3/3 driepunters achter elkaar (4/4 de hele wedstrijd) en stelt daarmee het resultaat echt zeker. Na nog wat slordigheden aan de kant van Donar komen de Rotterdammers nog een paar puntjes dichter en de eindstand komt uit op 65-82.

Een goede en verdiend gewonnen wedstrijd. Complimenten voor coaches Yannick Koerts en Henri Meiners.

Volgende wedstrijd: Zondag 3 december vs. Landstede Hammers U19 om 12:30 in de Willem Alexander Sporthal in Groningen.