Nieuws

Donar U19 geeft Apollo Amsterdam het nakijken!

Zondag 24 september reisden de spelers van Donar U19 af naar Amsterdam voor hun eerste uitwedstrijd van het seizoen.

Waar Donar vorige week nog slecht uit de startblokken kwam, was dat nu zeker niet het geval, want na een minuut staat Donar al op een 0-8 voorsprong! De spelers en coach van Apollo krijgen het dus meteen al moeilijk. Donar speelt senl en de bal gaat lekker rond. Na ongeveer 6 minuten krijgt Donar het wat moeilijker met de press van Apollo, wat daardoor ook eindelijk van de 0 afkomt. Na een iets slordigere fase, eindigt Q1 met een kleine voorsprong voor Donar in 20-23.

Donar begint het tweede kwart weer goed, de verdediging zit goed dicht en er worden 7 punten achter elkaar gescoord. Verdedigend heeft Apollo erg veel moeite om de gasten af te stoppen, maar als de Amsterdammers aanvallen, creëren ze toch een aantal opties rond de ring en buiten de driepuntslijn. Maar echt veel zoden zet het niet aan de dijk: Donar blijft veel sterker. Ondanks twee time-outs waarin de coach van Apollo orde op zaken probeert te stellen, krijgen de Amsterdammers geen grip op de wedstrijd en houdt Donar de concentratie juist scherp. Dit resulteert in een stand vn 35-49 waardoor Donar comfortabel de rust in gaat.

In het derde kwart start Donar weer met de vijf basisspelers. Apollo lijkt in te gaan zetten op een sterke inhaalrace want Donar loopt tegen een 7-0 run van Apollo aan. Maar gelukkig valt er weer heel een nuttig drietje van Mare Bult (die deze wedstrijd maar liefst 6 driepunters raak schiet!). Hiermee kantelt de wedstrijd opnieuw in het voordeel van Donar. De spelers van Apollo zoeken de oplossing vervolgens vooral in duwen en lopende screens, maar daar zijn de scheidsrechters uiteindelijk toch ook niet van gediend. Met nog drie minuten op de klok pakt Thijs Heuker nog een lekkere steal, gevolgd door een dunk, en scoort Teun Deekens daar nog een mooie driepunter overheen. De coach van Apollo vlucht opnieuw in een time -out maar met weinig effect. Met Maré Bult als dé man van Q3 (13 punten dit kwart!) , eindigt dit kwart in een mooie voorsprong: 61-72.

Apollo begint het vierde kwart met zoneverdediging. Donar weet echter wel een aantal kansen te creëren, met name door het goede pass-werk, echter vallen de goeie schoten niet direct en blijven de Amsterdammers in de buurt. Apollo begint als laatste poging extra fysiek te spelen. Als Apollo even stopt met het zone spel, komt Donar meteen weer in een lekker aanval ritme, dus duurt het niet lang of bij de Amsterdammers wordt weer overgegaan op zoneverdediging. Maar de verdediging van Donar staat ook goed, waardoor de voorsprong blijft.. Donar weet het hoofd koel te houden en speelt de wedstrijd gecontroleerd uit. Milan Pilon schiet de 'dagger' raak met nog 1 minuut te gaan en Thijs Heuker rondt de eindscore van deze wedstrijd af op 77-88.

Een dik verdiende winst voor het team van Yannick Koerts en Henri Meiners!