Nieuws

Donar U18 wint ook in Landsmeer

Laatst geupdate: dinsdag 04 april 2023

Opnieuw wist Donar U18 een lastige uitwedstrijd winnend af te sluiten. In Landsmeer tegen de Landslake Lions lieten de mannen van coaches Yannick Koerts en Henri Meiners zich niet verrassen. Al kostte het best wat moeite om de ongeslagen status in 2023 in stand te houden. Donar moest voor de tweede week op rij zonder de geblesseerde Gido Nanninga aan de wedstrijd beginnen.

thumbnail_img-20230402-wa0004.jpg

De wedstrijd begon goed. Teun Deekens gooide al snel een drietje raak. Daarna was het in het eerste kwart vooral een one man show van center Thijs Heuker die maar liefst 13 punten wist te noteren op aangeven van Bas Kobus, Lars Jung en Maré Bult. Eban Norder met ook een drietje en Bas Kobus en Daniël Koba deden vervolgens scorend ook nog een duit in het zakje. Na het eerste kwart stond een 16-23 voorsprong op het scorebord.

Landslake dat inmiddels was omgeschakeld naar een 1-3-1 zoneverdediging kwam beter in de wedstrijd en maakte in het tweede kwart een flinke run. Bij een 23-23 gelijke stand was het Edwin Nanninga die met een drietje Donar even weer wat lucht gaf. Daarna was het toch weer Landslake dat de overhand had en vijf punten voorsprong nam. Het eind van het tweede kwart toonde Donar veerkracht waardoor een 32-34 ruststand werd bereikt.

In het derde kwart begon Donar opnieuw goed met rake drietjes van Maré Bult en Teun Deekens. Echter opnieuw kwamen de Lions goed terug. Het werd een lelijke, rommelige wedstrijd. Ook dit kwart ging naar Landslake, al wist Donar nog wel met het kleinst mogelijke verschil de voorsprong te behouden, 48-49.

In het begin van het laatste kwart was Donar heer en meester. Super strakke defense en mooie scores van Lars Jung, Teun Deekens en Daniël Koba zorgden voor twaalf punten voorsprong. Cees Jagt en Edwin Nanninga stonden uitstekend te verdedigen. Landslake probeerde met opportunistisch spel nog langszij te komen, verkleinde de achterstand tot op drie punten, maar verder liet Donar het niet komen. Uiteindelijk waren het de scores van Thijs Heuker en Lars Jung die de overwinning veiligstelden. Maré Bult met twee rake vrije worpen bepaalde de eindstand op 63-70. Geen fraaie wedstrijd maar wel een heel fraai resultaat!

Donar heeft nu nog twee thuiswedstrijden voor de boeg. Twee overwinningen zullen in elk geval deelname aan de play-offs om het landskampioenschap betekenen, aangezien concurrent Amstel State uit Amstelveen op twee punten achterstand staat. Wedstrijden om naar uit te kijken in het Willem Alexander Sportcentrum te Zernike!

 

Scores Donar: Thijs Heuker (19 pnt), Lars Jung (13 pnt), Teun Deekens en Daniël Koba (11 pnt), Maré Bult (5 pnt), Edwin Nanninga (4 pnt), Eban Norder (3pnt), Bas Kobus en Cees Jagt (2 pnt)

 

Komende wedstrijden:

Zon. 16-04    12.30 uur          Donar U18 – United Academy U18

Zon. 23-04    12.30 uur          Donar U18 – Triple Threat U18

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren