Donar U18 wint lastige uitwedstrijd

Laatst geupdate: maandag 20 februari 2023

Het U18 team van coaches Yannick Koerts en Henri Meiners wist zondagmiddag de lastige uitwedstrijd in Bemmel winnend af te sluiten. Aanvoerder Lars Jung was weer speelklaar en daardoor kon Donar met het voltallige team aan de wedstrijd beginnen. Hoewel United Academy laatste op de ranglijst staat hadden ze wel thuis weten te winnen van medeconcurrent van Donar, Amstel State. Van de andere medeconcurrent, Rotterdam Basketbal, werd maar nipt verloren.

Van onderschatting was dan ook geen sprake en Donar startte de wedstrijd met veel energie en vond ook direct de oplossingen in de defense van United. United bood echter zeer goed tegenstand. Donar maakte wat verdedigende fouten waardoor het eerste kwart slechts met een kleine voorsprong werd afgesloten, 18-20. Hoogtepunten waren drie mooie dunks van Thijs Heuker op zeer fraaie assists van Bas Kobus.

In het tweede kwart stond de verdediging van Donar beter en de offense bleef goed lopen. Mede door een fraaie dunk van Daniël Koba en een zeer goed spelende Edwin Nanninga wist Donar de voorsprong te vergroten, 34-47. Een prima ruststand.

In het derde kwart werd de wedstrijd wat lelijker. Door enkele dubieuze calls van de refs bleef United in de wedstrijd hangen. Telkens als United dichterbij kwam reageerde Donar echter zeer goed. Gido Nanninga, die overall zeer sterk stond te spelen en Eban Norder zorgden in deze fase van de wedstrijd voor uiterst belangrijke scores. Eindstand derde kwart 54-64.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd bleef het verschil aanvankelijk tien punten, maar na mooie acties van Daniël Koba, Edwin Nanninga, Thijs Heuker en Cees Jagt stond er ineens 60-77 op het scorebord. United Academy probeerde met wat homerun plays nog terug in de wedstrijd te komen, maar de wedstrijd werd prima uitgespeeld wat resulteerde in een 71-84 eindstand. Donar blijft hierdoor volledig in de race voor een plek in de play-offs om het landskampioenschap. Nog zeven wedstrijden te gaan, elke wedstrijd is een finale.

Scores Donar: Thijs Heuker (15 pnt), Daniël Koba (14 pnt), Edwin en Gido Nanninga (elk 10 pnt), Bas Kobus (9 pnt), Lars Jung (8 pnt), Cees Jagt (7 pnt), Teun Deekens (5 pnt), Eban Norder (4 pnt) en Maré Bult (2 pnt)