Donar start een uniek project: Een opleiding tot FIBA gecertificeerde scout › Donar

Nieuws

23 april 2018

In een aantal bijeenkomsten  maken belangstellenden kennis met  de basisprincipes van het scouten van wedstrijden op eredivisie en internationaal FIBA niveau.

Het scouten van wedstrijden is het bijhouden van alle relevante statistieken van het Donar team en haar tegenstander. Deze statistieken, ook wel de boxscore genoemd, worden gebruikt voor het analyseren van wedstrijden door de coachingstaff en voor de communicatie naar buiten. Er worden conclusies uit getrokken, spelers op beoordeeld en moet daarom zorgvuldig gebeuren.

Het daadwerkelijk scouten van wedstrijden is een zeer inspannende taak, die veel  concentratie vergt en een hele andere manier van kijken naar wedstrijden met zich meebrengt. Daarnaast is het ook een tijdrovende bezigheid.  Dat uit zich in het beschikbaar zijn, naast thuiswedstrijden van Donar,  ook voor uitwedstrijden in oa Weert in het weekeinde.

Het opleidingsgedeelte bestaat uit 3 interne bijeenkomsten met de coaches en huidige scoutingstaff. Bij deze bijeenkomsten gaan we door de regels van het scouten, de verschillende interpretaties en de werking van de FIBA software zelf.

Daarnaast verwachten we een investering in eigen tijd door tussen de bijeenkomsten door aan zelfstudie te doen. Bij voldoende geschiktheid, beschikbaarheid en motivatie stellen we je in staat aan het FIBA examen deel te nemen.

Voorwaarden om mee te mogen doen:           

  • Spelregelkennis
  • Basis computervaardigheden
  • Bereid zijn om door de ogen van een professional naar een wedstrijd te kijken, d.w.z. als objectief waarnemer en niet als fan
  • Basketball know-how, je moet wel het verschil weten tussen een steal en een turnover
  • Stressbestendigheid en je goed kunnen concentreren op één taak

Aanmelden of meer informatie? Stuur een mailtje naar h.bijl@donar.nl

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar