Nieuws

Donar speelt wedstrijd in het teken van het UMCG Beatrix Kinderziekenhuis

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar speelt wedstrijd in het teken van het UMCG Beatrix Kinderziekenhuis

Op zondag 28 april speelt Donar om 16:00 uur thuis tegen Apollo Amsterdam. Deze wedstrijd zal geheel in het teken staan van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. Voor deze wedstrijd zijn patiënten van het Beatrix Kinderziekenhuis uitgenodigd om de wedstrijd te komen kijken.

Dit initiatief is ontstaan uit de jarenlange samenwerking tussen Donar en het Beatrix Kinderziekenhuis. Zo brengt het eerste team van Donar jaarlijks een bezoek aan het Beatrix Kinderziekenhuis. Tijdens dit bezoek gaan de spelers langs bij zieke kinderen om voor even de ziekte te vergeten. Een zeer dankbaar bezoek die altijd indruk maakt op zowel spelers als de kinderen.

Naast het jaarlijkse bezoek van Donar aan het Beatrix Kinderziekenhuis, komen er ook geregeld kinderen uit het Beatrix Kinderziekenhuis op bezoek bij Donar. Kortom een waardevolle samenwerking tussen Donar en het Beatrix Kinderziekenhuis.

De kinderen die in het Beatrix Kinderziekenhuis terecht komen zijn ernstig zieke kinderen die niet in andere ziekenhuizen geholpen kunnen worden. In het Beatrix Kinderziekenhuis wordt geprobeerd om de omstandigheden zo aangenaam mogelijk te maken voor deze groep kinderen. Zo worden er allerlei activiteiten georganiseerd, door ‘Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis’. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder zo aangenaam mogelijk te maken. Zo ondersteunt zij diverse projecten: van wetenschappelijk onderzoek tot muziekoptredens aan bed, theateroptredens en het realiseren van een kinderbioscoop. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ’thuis’.

Om deze projecten en activiteiten te steunen gaat Donar een wedstrijd spelen in het teken van het Beatrix Kinderziekenhuis. Met als doel:

  • De kinderen een onvergetelijke middag geven

  • Aandacht genereren voor het Beatrix Kinderziekenhuis

  • Geld ophalen voor Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Het ophalen van geld voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zal worden gedaan middels een veiling via onlineveilingmeester.nl. De gehele opbrengst van de objecten die op onlineveilingmeester.nl worden geveild komt ten goede van de activiteiten van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Objecten die worden geveild zijn onder andere een gesigneerd wedstrijdshirt van Donar, een gesigneerde basketbal en het “LAAT HET ZIEKE KIND NIET VALLEN” beeld (Kunstenaar: Ynskje Penning) van het UMCG Beatrix Kinderziekenhuis. Ook worden er door bedrijven vanuit de Businessclub van Donar objecten aangeboden voor de veiling.

Meer informatie over het UMCG Beatrix Kinderziekenhuis vindt u op: www.vriendenbeatrixkinderziekenhuis.nl

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren