Donar sluit 2023 winnend af

Donar had vanavond de belangrijke opdracht de wedstrijd tegen BAL te winnen, liefst met meer dan 3 punten, om aan het eind van de domestic fase bij een onderling gelijke stand een positief doelsaldo te hebben t.o.v. BAL. De Groningse fans laten zich regelmatig horen en weten de ploeg verbaal te steunen.

14

Donar gaat goed van start in de wedstrijd en komt al snel op een 2-7 voorsprong. Toch komt BAL weer snel op gelijke hoogte en de ploegen houden elkaar in dit eerste kwart goed in evenwicht. Beide ploegen spelen zeer verdedigend, maar komen aanvallend toch regelmatig door. Het eerste kwart eindigt op 20-23.

Ook het tweede kwart blijven beide ploegen de verdedigende druk opvoeren. Scoren wordt daardoor lastiger. Sander Hollanders maakt in dit tweede kwart zijn vierde driepunter (4 uit 4 raak), waardoor Donar een 10 punts voorsprong neemt. BAL komt al weer snel in de buurt en als ze op 5 punten genaderd zijn, neemt Donar een time-out. Bij rust is de stand 32-39.

In het derde kwart gaat er bij beide ploegen veel mis. Toch weet Donar door BAL in dit kwart op slechts 5 punten te houden, de voorsprong nog een klein beetje uit te bouwen. 37-50.

In het vierde kwart probeert BAL het tij te keren en weet vaker inside te scoren. Toch weet Donar tot vlak voor het einde van de wedstrijd de voorsprong vast te houden. Vlak voor tijd weet BAL echter op 5 punten te komen en wordt het nog behoorlijk spannend. Donar neemt nog een time-out. De slotfase is chaotisch, maar Donar weet de overwinning veilig te stellen. De eindstand wordt 59-64.

Het was geen mooie wedstrijd, maar in deze fase van de competitie is elke overwinning van belang. En als in Den Helder de Suns weten te winnen van Feyenoord (66-61) is het al met al een mooie avond voor Donar.

Topscorer in de wedstrijd wordt John Meeks met 17 punten, gevolgd door Theo John met 13 punten en Sander Hollanders met 12 punten.

Justinas Ramanauskas en Dakota Quinn hadden 8 rebounds en Theo John 5.

Na de kerstbreak speelt Donar op zaterdag 6 januari 2024 in Bemmel tegen Yoast United.