Donar op voorsprong in halve finale

Laatst geupdate: vrijdag 20 januari 2023

Donar neemt een vijfpunts voorsprong in het eerste halve finaleduel tegen Zorg en Zekerheid Leiden.

18

De verrassing van de dag was wel het meespelen van Worthy de Jong, dat kort van tevoren was aangekondigd.

De eerste minuten had ZZ Leiden een licht overwicht. Marijn Ververs was sterk bezig en al na vier minuten moest coach Andrej Stimac de eerste wissels toepassen. Daarna ontspon zich een meeslepend gevecht in de goede zin des woords.

Beide teams verdedigden sterk waardoor de scores laag bleven, maar het duel was als kijkspel meer dan de moeite waard. Voor elk balbezit werd geknokt en de spanning hield de 3000 toeschouwers op het puntje van de stoel - of op de been.

In het tweede kwart hadden de teams zich wat meer op de verdediging ingesteld en werd er wat meer gescoord. Leiden leek de overhand te krijgen (5 verschil) maar Donar knokte zich terug en nam een kleine voorsprong. Reboundend was er nog wel wat ruimte voor verbetering aan Donar-zijde, hetgeen na de rust goed opgepakt werd.

Worthy de Jong draaide intussen goed mee maar viel niet echt op. Zorg en Zekerheid draaide als team en leek wat dat betreft op de thuisploeg. Ook in de tweede helft gingen beide teams steeds gelijk op. Donar had regelmatig het beste van het spel, maar ons spelverdelersduo had niet echt de beste dag met regelmatig balverlies en weinig scorende inbreng (4 punten, 7 assists en 8 turnovers). Gelukkig werd dat aardig goed gemaakt door goede optredens van onder andere Clay Mounce (22 punten) en vele anderen.

Het was stuivertje wisselen, maar in het vierde kwart kwam Donar op een 8-punts voorsprong door een driepunter van Ronalds Zakis, die met groot gejuich begroet werd. Helaas snoepten de gasten daar nog weer een beetje af, zodat de wedstrijd werd afgesloten met een vijf-punt voorsprong. Of dat genoeg is voor het halen van de finale weten we aanstaande zondag rond 19:00 uur. De wedstrijd begint om 17:00.