Nieuws

Donar onderuit in laatste competitieduel

Laatst geupdate: vrijdag 03 mei 2024

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie moest Donar het hoofd buigen voor Filou Oostende en verloor met 103-61

10

Filou Oostende, de grootmacht binnen de liga, was vanzelfsprekend de favoriet, ondanks de mooie overwinning van de gasten van Donar tegen Antwerpen drie dagen geleden.

Met Karolis Babusis terug op het roster, maar zonder de licht geblesseerde John Meeks wisten de mannen van Andrej Stimac in het eerste kwart in het spoor van de thuisploeg te blijven. Maar met 29 punten tegen kon niemand aan Groningse zijde tevreden zijn.

Het tweede kwart begonnen de mannen van Filou slordig, wat Donar de gelegenheid gaf zelfs op voorsprong te komen (29-30). Coach Dario Gjergja greep onmiddellijk in met een time-out. Die sorteerde het gewenste effect, want de Belgische defensie ging op slot. Aangezien de gasten hetzelfde deden, gaf dit kwart een heel ander beeld dan het vorige. Donar probeerde het logischerwijs regelmatig van achter de driepuntslijn maar was daar matig succesvol. Kort voor rust maakte Filou dan toch het verschil: 49-36.

Vier minuten na rust was de stand 61-42. Een aantal achtereenvolgende slordigheden, gevoegd bij enkele makkelijke Oostendse scores, waren daarvan de oorzaak. Het bekende Donar-motto “nooit opgeven” was ook nu van toepassing. De Groningers bleven gaan en kwamen ook af en toe tot scoren, maar meer dan speldenprikjes waren dat niet. Filou Oostende sloot het derde kwart af met een comfortabele 72-51 voorsprong.

De 1150 toeschouwers zagen hun favorieten een aardige generale spelen voor de Belgische play-offs, hoewel de Groningse tegenstand duidelijk gebroken was. De ene na de andere driepunter of dunk vloog de gasten om de oren, terwijl eigenlijk alleen Dakota Quinn een overtuigende wedstrijd speelde (20p, 8reb). Aan de kant van Oostende was vooral Khalil Ahmad productief (23p).

Eindstand van de wedstrijd: 103-61.

Door de uitslagen van vanavond speelt Donar in de eerste ronde van de Nederlandse play-offs op woensdag 8 mei om 19:30 in Martiniplaza tegen BAL uit Weert.