Donar neemt voorsprong tegen BAL

Laatst geupdate: donderdag 09 mei 2024

In een met 2750 toeschouwers gevuld Martiniplaza neemt Donar een voorsprong in de kwart finale van de play-off's.

15

Het zou een typische play-off wedstrijd worden. Spannend, bij vlagen goed, slordig, fysiek. Maar vooral was deze wedstrijd de terugkeer op het parket van Sam van Oostrum.

Vooraf waren er voor veel spelers twijfels of ze inzetbaar waren. Uiteindelijk bleken alleen Jordy Kuiper, John Meeks en Karolis Babusis niet inzetbaar. Voor de zekerheid was van Donar 2 Saverio Lisci aan de selectie toegevoegd.

Donar begint lekker aan de wedstrijd. Drie driepunters op rij zorgen voor een 9-5 voorsprong na een paar minuten spelen. BAL komt al snel langszij en neemt even een kleine voorsprong. Het eerste kwart eindigt in 20-15 voor Donar.

Het tweede kwart laat een vergelijkbaar beeld zien. Donar scoort, maar BAL countert. Het spel golft op en neer en Donar laat soms mooie aanvallen zien, maar kan geen afstand nemen van BAL. Bij rust is de stand 40-36.

BAL komt net wat scherper uit de kleedkamer en door een turnover van Dakota Quinn kan BAL het gat bijna sluiten. Het is dan 40-38. Door een vrije worp verkleint BAL de achterstand nog tot 1 punt. Maar verder laat Donar het niet komen. Door enkele scores op rij loopt Donar uit naar 50-41. BAL gooit de handdoek echter niet in de ring en komt weer dichterbij. Het kwart wordt afgesloten op 60-51. Het kan nog alle kanten op.

Bij beide ploegen beginnen slordigheden in het spel te sluipen. Wel begrijpelijk gezien de tomeloze inzet van beide ploegen. Dakota Quinn dunkt twee opvolgende aanvallen om de voorsprong weer op 10 punten te zetten. Toch is het verzet van BAL niet gebroken en de ploeg uit het zuiden des lands perst er nog weer een full court press uit. Donar weet het hoofd koel te houden en sleept de overwinning over de streep. De eindstand wordt uiteindelijk 78-66.

Topscorers: Kjeld Zuidema en Dakota Quinn 18 ptn, David Gabrovsek 16 ptn.

Rebounds: Nick Tomsick 8, Dakota Quinn 7, David Gabrovsek 6.

Assists: Nick Tomsick 11, Sander Hollanders en Kjeld Zuidema 2.

Aanstaande vrijdag speelt Donar de tweede wedstrijd in Weert. BAL kan dan op 1-1 komen en wordt de beslissende wedstrijd zondagmiddag in Martiniplaza gespeeld. Wint Donar dan gaat het verder in de halve finale.