Nieuws

Donar neemt productie livestream in eigen handen

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

U zal het ongetwijfeld al hebben gemerkt bij de eerste wedstrijd in MartiniPlaza in de BNXT League tegen Apollo Amsterdam. Donar produceert met ingang van dit seizoen de live streams zelf. De afgelopen jaren verzorgen RTV Noord en Sport Noord/Podium TV de live streams van de thuiswedstrijden van Donar. 

Donar  heeft nu een overeenkomst voor 3 seizoenen gesloten met Utilitys, het facilitaire bedrijf dat ook de uitzendingen van Podium.TV verzorgt, om in opdracht van Donar iedere thuiswedstrijd live te streamen. Hierdoor heeft de club voor het eerst zelf de rechten in handen van de wedstrijdbeelden. De registraties zullen worden verzorgd met 4 camera’s. 

Dit zorgt voor extra mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld tot het plaatsen van high-lights op social media en het vertonen van wedstrijdbeelden op de LED-schermen in de zaal. Donar zal zelf het commentaar verzorgen bij deze livestreams. 

Deze beelden zullen ook te bekijken zijn via RTV Noord. Met deze mediapartner zijn afspraken gemaakt over het overnemen van de beelden. Zij zullen, met eigen commentaar, op hun eigen platform de livestream uitzenden. Met de andere mediapartner van Donar, NDC / Dagblad van het Noorden, lopen deze gesprekken nog.

De livestream is te bekijken via donar.tv of donar.nl/live en de Donar App. Ook zal de livestream, net als de streams van andere clubs, te bekijken zijn via het nieuwe platform van de BNXT League: BNXT.TV.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren