Nieuws

Donar laat Den Helder Suns geen illusie

Donar kan deze wedstrijd niet beschikken over Theo John, die wel de warming up meedoet, maar geen risico neemt. Ook Jordy Kuiper doet wel de warming up mee, maar zal niet spelen. Voor de meegereisde supporters wordt het een leuke wedstrijd.

21

Beide ploegen beginnen fanatiek aan de wedstrijd. De score blijft redelijk in evenwicht, mede dankzij Helderse driepunters kan Donar niet echt weglopen. Het eerste kwart eindigt in 15-18. In het tweede kwart wordt de verdediging door Donar flink aangetrokken. Zelf blijft het lekker scoren, maar Den Helder komt er niet door en moet het van de afstandschoten hebben. In het eerste kwart vielen die wel, maar in het tweede kwart weet Donar de Suns op 6 punten te houden. De rust gaat in bij 21-45.

Na de rust komt Den Helder wat sneller op stoom en Donar komt wat moeilijker aan de punten. Den Helder wint het derde kwart met 21-16 en hoopt wellicht in het vierde kwart nog dichterbij te komen. Dat staat Donar niet toe. De verdediging wordt weer dichtgetimmerd en aanvallend wordt er ook weer lekker gescoord. De eindstand wordt bereikt op 51-82.

Lars Jung mocht deze wedstrijd veel minuten maken, die hij ook goed invulde. Hij maakte 6 punten tegen 75% in bijna 18 minuten. Ook Délé Adetunji kreeg een aantal speelminuten, het was hem alleen niet gegeven om ook te scoren.

Topscorer in de wedstrijd was John Meeks met 27 punten, gevolgd door Karolis Babusis met 13 punten en Sander Hollanders met 12 punten.

Rebounds: John Meeks 7, David Gabrovsek 7, Kjeld Zuidema 5.

Assists: Kjeld Zuidema 4, Sander Hollanders 3, Justinas Ramanauskas 3.

Zaterdag 21 oktober a.s. speelt Donar de volgende wedstrijd in Martiniplaza tegen Yoast United om 19:30 uur.