Donar krijgt LWD pas in de verlenging op de knieën

Donar heeft een verlenging nodig om uiteindelijk de zege mee naar Groningen te nemen.

Donar speelt zonder de zieke Theo John en uiteraard zonder Sam van Oostrum. De Friezen moeten het zonder José Dimitri Maconda en Kaleb Warner doen. Het blijft de hele wedstrijd een close game, waarin beide ploegen geen groot gat kunnen slaan.

26

Het eerste kwart is een gelijkopgaande strijd, waarbij Donar wel veelal op voorsprong staat. Door twee scores van John Meeks eindigt Donar het eerste kwart met een kleine voorsprong van 12-16.

Het tweede kwart gaat in eerste instantie ook voorspoedig van start voor Donar en na een lekkere dunk van John Meeks moet coach Vincent van Sliedrecht aan de noodrem trekken en neemt hij een time-out. Die time-out sorteert effect, want Donar verliest de grip op de wedstrijd en LWD komt voor het eerst op voorsprong. Uiteindelijk is de ruststand 39-38.

In het derde kwart zijn de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Het verschil blijft steeds heel klein en het is regelmatig stuivertje wisselen. De kwartstand is met 17-19 voor Donar.

Ook het vierde kwart blijft het zeer spannend. Ook nu ontlopen de ploegen elkaar niet. Na een driepunter van Adrian Delph (LWD) zorgde Justinas Ramanauskas met een rake vrije worp er voor dat er aan het eind van het vierde kwart een stand van 70-70 op het bord staat.

In de verlenging weet Donar een klein gaatje te slaan. Vlak voor tijd bedraagt de voorsprong 5 punten. Met nog 48 seconden te gaan is het 76-81 na een score van Dakota Quinn. John Meeks pakt een verdedigende rebound, maar maakt ook een persoonlijke fout. Omdat beide ploegen in foutenlast zijn, mag Isiah Burnett naar de vrije worplijn. Hij verzilvert beide mogelijkheden en het is nog maar 3 punten verschil. Na een gemiste schotpoging van Justinas Ramanauskas pakt Dakota Quinn de rebound, waarna Ramanauskas met een lay-up de stand op 78-83 zet.

David Gabrovsek blockt de driepuntspoging van R.J. Gunn, maar de rebound is voor LWD en Isiah Burnett houdt met een drietje de hoop voor LWD op de eerste overwinning levend. Het is met nog 8 seconden te gaan 81-83. Donar mag de bal uitnemen en het lukt de Friezen niet meer om de bal te veroveren om zodoende nog een ultieme poging te wagen. Donar haalt een zwaarbevochten overwinning, de eindstand is 81-83.

Topscorers: Justinas Ramanauskas met 21 punten. John Meeks 19 en Sander Hollanders 17 punten.

Rebounds: Dakota Quinn 12, John Meeks 10, David Gabrovsek 6

Assists: Justinas Ramanauskas 5, John Meeks 3, David Gabrovsek 3.

John Meeks (19 ptn - 10 reb) en Dakota Quinn (12 ptn - 12 reb) hebben beide een double double.

Aanstaande woensdag speelt Donar in Wildervank een oefenwedstrijd tegen Kangoeroes Mechelen.