18
23
17
19

Beide ploegen weten hun eerste aanval niet te scoren. Donar is echter doeltreffender in deze fase en komt op voorsprong, maar halverwege het eerste kwart weet Leiden op gelijke hoogte te komen 11-11. Een block van Theo John wordt als goaltending beoordeeld, waardoor Leiden voor het eerst op voorsprong komt (13-11). Beide ploegen houden elkaar aardig in evenwicht in de deze fase, maar tegen het einde van het kwart weet Leiden toch een gaatje te slaan: 25-18.

Het tweede kwart wordt de John Meeks-show. Hij scoort, pakt rebounds en brengt bijna eigenhandig Donar weer langszij. Na een vernietigende dunk van Theo John staan de ploegen gelijk (29-29). Donar heeft duidelijk het momentum en weet een 4-13 run neer te leggen. Het blijft in deze fase van de wedstrijd close, toch weet Leiden de voorsprong weer te pakken en de rust gaat in met 43-41. In de eerste helft heeft Donar een reboundoverwicht van 8-19.

Taijon Jones blijft driepunters raak schieten en Leiden loopt weer uit. Dakota Quinn weet met een mooi block Jones van scoren af te houden, maar Leiden heeft in deze fase het betere van het spel en loopt uit naar53-44. Donar weet niet van opgeven en blijft hard werken. David Gabrovsek knokt zich in balbezit, kan niet scoren, maar Theo John weet wel een doordunk te maken (53-49). John Meeks scoort en Leiden moet een time-out nemen bij een stand van 53-51. Donar kan helaas niet doordrukken en Leiden komt op 66-58 aan het eind van het derde kwart.

In het vierde kwart blijft Donar hard werken. Er wordt een harde fout op Kjeld Zuidema gemaakt, maar hij weet de vrije worpen niet te verzilveren. Babusis weet van Steph Curry afstand een drietje te scoren, waardoor Donar op 68-63 komt, maar Leiden weet steeds weer te scoren als Donar dichterbij denkt te komen. Vlak voor tijd weet Donar op 78-72 te komen, maar in een rommelige fase moet coach Stimac 2 technische fouten incasseren. De vrijworpen weet Luuk van Bree raak te schieten en na een score van Maarten Bouknecht staat Leiden op 83-72 en heeft Donar te weinig tijd om nog een keer aan te zetten. De eindstand wordt uiteindelijk vast gesteld op 85-77.

topscorers: John Meeks 22 ptn. - Justinas Ramanauskas 13 ptn.

rebounds: John Meeks 11 - David Gabrovsek 7.

Volgende wedstrijd van Donar is op dinsdag 28 november in Martiniplaza. Tegenstander is dan wederom ZZ Leiden.