21
16

Op deze Carnavalsavond in Oeteldonk traden twee gehandicapte teams aan voor de laatste ontmoeting tussen beide. De eerste werd gewonnen door Donar.

Bij Heroes ontbraken Keime Helfrich (ziek) en Lee Moore. Donar moest Sam van Oostrum, Jordy Kuiper, John Meeks en David Gabrovsek missen, zodat Andrej Stimac nog acht rotatiespelers tot z’n beschikking had.

Van carnavalssfeer was in de beginfase van de wedstrijd geen sprake. Heroes begon stroef, of de gasten (met Délé Adetunji in de basis) verdedigden goed en hadden een duidelijke opdracht meegekregen: snelle aanvallen indien mogelijk. Dat lukte vrij aardig en daardoor stond er een 20-22 voorsprong voor de Groningers op het bord na het eerste kwart.

In kwart twee nam Sherron Dorsey-Walker de Bosschenaren bij de hand en zorgde voor een 9-0 run. Donar grossierde opeens in turnovers (6 in 4 minuten) door de toegenomen defensieve druk. De wedstrijd werd er een stuk rommeliger van, maar dat zal de thuissupporters weinig hebben geboeid. Bij 39-29 werd voor het eerst de 10 verschil aangetikt en dat werd nog flink uitgebouwd naar 49-31 bij rust. Daarmee kreeg de wedstrijd het verwachte beeld en was de ontmoeting wel gespeeld.

Maar hoewel de Groningers een verloren wedstrijd speelden, viel de ploeg - zoals zo vaak - niets te verwijten. Men bleef knokken voor elk punt en wist zodoende, ondanks alle verdedigende gaten die natuurlijk vielen, een grotendeels acceptabel kwart neer te zetten. Met hard werken bleef de schade beperkt tot 73-52.

Ook in de laatste tien minuten bleef Donar het hoofd recht houden. Het team kon echter niet meer voorkomen dat de Bossche helden uiteindelijk een ruime overwinning behaalden: 92-68.

Aanstaande zaterdagavond speelt Donar de laatste wedstrijd in de Domestic fase tegen Feyenoord basketbal. Het wordt druk, dus koop op tijd uw kaarten!