Nieuws

Donar kan niet verrassen in Den Bosch

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

Donar begint goed aan de wedstrijd tegen de Heroes, maar kan uiteindelijk niet verrassen. In een wedstrijd met ups en downs moet het zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Den Bosch.

9

Donar begint fel aan de wedstrijd, maar het is oud Donarspeler Donte Thomas die de score voor Heroes opent. Oud Heroesspeler Clay Mounce countert. Met goed uitgespeelde aanvallen en fanatiek verdedigen weet Donar een kleine voorsprong te nemen en halverwege het eerste kwart moet Heroes de eerste time out nemen. Even komt Heroes terug, maar Donar blijft goed spelen en houdt de voorsprong tot het einde van het eerste kwart. De meegereisde Groningse supporters laten zich goed horen in de goed gevulde Maaspoort.

Heroes gaat in het tweede kwart beter verdedigen en pakt even het momentum. Dit dwingt Donar tot het nemen van een snelle time out. Heroes verdedigt dit kwart veel feller en even wordt er om en om gescoord. Heroes gooit meer energie in de verdediging en ook aanvallend komt het door met enkele verre driepunters. De wedstrijd kantelt en de rust gaat in met een Bossche voorsprong van 47-37.

In het derde kwart lukt het beide ploegen even niet om te scoren in de eerste aanvallen. Clay Mounce opent dan de score, gevolgd door een drietje van Olaf Schaftenaar. Donar komt terug op 7 punten en even lijkt het erop dat Donar langszij kan komen. Maar net als in het tweede kwart pakt Heroes het momentum weer en loopt weer uit naar 63-47. Donar creëert goede aanvallen, maar de bal wil er niet in. Omdat Heroes wel blijft scoren loopt de voorsprong weer op naar 69-50 aan het einde van het derde kwart.

In het vierde kwart haalt Vernon Taylor al snel zijn vijfde persoonlijke fout, waardoor de rotatie bij Donar wel erg smal wordt. Heroes blijft scoren en bij Donar lukt er bijna niks meer. De koek is duidelijk op. Gimon Arkema mag de laatste drie minuten van de wedstrijd het spel verdelen.

Topscorer wordt Clay Mounce met 15 punten, hij is ook de beste rebounder met 7 stuks.