Nieuws

Donar gaat Europa in!

Laatst geupdate: donderdag 30 mei 2024

Donar speelt komend seizoen in de European North Basketball League (ENBL). De ENBL, opgericht in 2021, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijke Europese competitie. Die aantrekkelijkheid zit niet alleen in de kwaliteit van de deelnemende teams, maar ook in de opzet van de competitie.

enbl_season_2024-2025_team_lineup_donar_1080x1350px_v1.1.jpg

Drago Pasalic, technisch directeur van Donar, zegt: "Donar gaat gelijk de groepsfase in en dus zijn we verzekerd van minimaal vier Europese thuiswedstrijden. Daarmee bieden we seizoenkaarthouders waar voor hun geld. Deelname aan de ENBL maakt Donar bovendien aantrekkelijker voor spelers, omdat ze zich op een internationaal podium kunnen meten en ontwikkelen. Daardoor kiezen ze eerder voor ons dan voor een club die dat niet kan bieden."

Afgelopen seizoen bestond de ENBL uit zestien teams uit veertien landen. BNXT clubs Landstede Hammers en Liège Basket speelden in de ENBL, waarbij Liège Basket zelfs de Final Four bereikte. Het gerenommeerde Bakken Bears uit Aarhus won uiteindelijk de titel. Wil je meer weten over de ENBL? Kijk dan op de website van de ENBL https://www.enbleague.eu/

De komende tijd wordt duidelijk welke teams Donar zal treffen in de groepsfase. Wil je geen Europese thuiswedstrijd missen? Word dan GoldCard Member of schaf een seizoenkaart plus Europees aan! Meer info hier.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren