Donar DTL verliest thuis van Landstede

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Afgelopen vrijdagavond begon het DTL team van Donar in Sporthal Vinkhuizen niet sterk aan de wedstrijd. Daarbij wordt aangetekend dat het team Tim de Vries wegens een enkelblessure moest missen. In het eerste kwart liepen de mannen van Zwolle naar 14 punten voorsprong. De Zwollenaren schoten erg goed van buiten en kwamen vaak op de vrije worplijn. Landstede had een eerste tik uitgedeeld en Donar U24 had moeite om de basket te vinden en deze deze achterstand weg te werken.

Coach Pete Miller zocht naar een oplossing om de vloeiende aanval van Landstede af te stoppen. Dit lukte deels door een zone in het tweede kwart. Het verschil werd niet kleiner, maar bleef in deze fase ongeveer gelijk. Tiemen Tijs ten Have en Sjoerd Koopmans deden goed aanvallend en verdedigend werk en het team vond iets meer zijn ritme. Na de 12-26 stand aan het eind van kwart één kwam Donar op slag van rust terug tot 27-40 door een verre driepunter van Tim Hoeve.

Donar kwam sterker uit de kleedkamer, de aanval was beter verzorgd en met name Sjoerd Koopmans ging samen met Rienk Mast, Jeffrey Sedoc en Sheyi Adetunji voorop in de strijd om die achterstand weg te werken. Ondanks de beter lopende aanval werd het verschil niet kleiner. In de tweede helft schoot Landstede bijna perfect van afstand, waardoor de stand na drie kwarten 51- 67 in het voordeel van de gasten was.

In het laatste kwart probeerde Donar dichterbij te komen door als team te blijven spelen. Verdedigend kreeg Donar iets meer greep op het duel. Donar kwam een paar keer terug tot 10 à 12 punten. Sjoerd werkte en sleurde in de verdediging en nam goede opties in de aanval. Daan Maring kwam nu sterk van de bank en werkte hard onder de borden en er waren enkele mooie acties van Sheyi en Rienk Mast te bewonderen. Maar het was ook duidelijk dat Zwolle goed bleef spelen en de driepunters feilloos raak bleef schieten. Donar kwam de tweede helft iets dichterbij, maar het was niet genoeg om Zwolle van de winst af te houden.

Einduitslag: 76- 88

Scores: Sjoerd Koopmans 20, Rienk Mast 14, Sheyi Adetunji 10 en Daan Maring 9