Donar delft het onderspit in Weert

Laatst geupdate: donderdag 02 maart 2023

Afgelopen zaterdag stond voor Donar U22 in de Dutch Talent League de uitwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg in Weert op het programma. Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd na een mooi gevecht door de Groningers gewonnen. Deze keer zijn Mark Roorda en Saverio Lisci niet van de partij.

BAL opent met twee scores onder het bord van de lange Stijn Hintzbergen: 4-0. Donar speelt snel en met vertrouwen en het duurt niet lang voordat Gijs Deekens en Jelte Mast voor de eerste voorsprong zorgen: 4-5. De Groningers trekken deze lijn door en met goed verzorgd teamspel lopen zij uit naar een 8-18 voorsprong. BAL laat zich niet uit het veld slaan en komt aan het einde van het eerste kwart iets dichterbij: 12-18.

In het begin van het tweede kwart gaat het nog gelijk op: een driepunter van Sven van Mieghem zorgt voor 14-21. Hierna trekt BAL de wedstrijd naar zich toe en loopt het, mede door het stilvallen van de Groninger aanval, uit naar een 30-23 voorsprong. Donar recht de rug en gaat onder aanvoering van Délé Adetunji in de achtervolging wat resulteert in een 0-9 run en een ruststand van 30-32 in het voordeel van de Groningers.

Na de rust zijn de teams in het begin aan elkaar gewaagd. Een driepunter van Gimon Arkema zorgt voor 34-38. Het spel van de mannen van coaches Lechner en Houttuin wordt echter slordiger wat resulteert in een aantal turnovers en lagere schotpercentages. BAL profiteert en loopt uit naar 52-44 tussenstand aan het einde van het derde kwart.

Het beeld in het vierde kwart verandert niet: Donar doet verwoede pogingen om dichterbij te komen (8 punten voor Sven van Mieghem deze periode) maar telkens weet BAL de aanval te pareren en zelfs iets uit te lopen. Eindstand: 71-57.

Scores: Sven van Mieghem 15 punten, Délé Adetunji 12 punten, Kylian Datema 9 punten, Jelte Mast 7 punten, Gimon Arkema 6 punten, Gijs Deekens 5 punten, Mats van der Werf 2 punten, Jasper Puister 1 punt.

De volgende wedstrijd is op zondag 12 maart wanneer Donar het opneemt tegen Triple ThreaT om 12.30 uur in de Willem Alexander Sporthal.