Nieuws 24 juni 2020

Will Moreton (5-12-1997, Chicago) is een 198cm lange forward, die opgroeide in Minneapolis.

Na zijn high school bezocht hij Stonehill College (regio Boston), een NCAA division II college in de Northeast-10 conference. Afgelopen seizoen werd hij uitgeroepen tot player of the year in deze competitie. Hij is tevens vierde op de all-time topscorerslijst van zijn college.

Will is een veelzijdige speler op de outside posities. De linkshandige schutter (ca 40% driepunters) heeft een sterke drive naar de basket. Ook is hij een goede verdediger met snelle handen. De statistieken in zijn senior jaar waren 18,86 punten, 8,93 rebounds en 2,52 assists per wedstrijd.

Will Moreton start zijn overzeese avontuur dus in Groningen en het is zijn ambitie om een goede professionele speler te worden.

Coach Ivan Rudež zegt over hem: “Will is een talent met grote ambities. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, op de guard positie en als wing speler. Natuurlijk zal hij moeten wennen aan de intensiteit op hoog niveau, maar daar gaan we met hem aan werken en hem zo snel mogelijk klaarstomen voor Donar.”

Will is enorm gemotiveerd om naar Groningen te komen. “Het is voor mij altijd een droom geweest om professioneel te gaan spelen en om me aan te sluiten bij een team met zo’n grote historie. Het is voor mij een eer om voor Donar te gaan spelen”.

Met Will Moreton heeft Donar de achtste speler voor het komende seizoen vastgelegd.
De selectie bestaat nu uit Shane Hammink, Thomas Koenis, Leon Williams, DaVonté Lacy, Jarred Ogungbemi-Jackson, Kjeld Zuidema, Nesta Agasi en Will Moreton.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS