Nieuws

Donar contracteert Kjeld Zuidema

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar heeft een Nederlands talent toegevoegd aan het eerste team. De uit eigen jeugdopleiding afkomstige Kjeld Zuidema heeft een contract getekend om komend seizoen bij het team van coach Ivan Rudež te kunnen spelen.

De aanstaande zondag jarige Zuidema speelde al langere tijd in de jeugdopleiding van Donar, waar hij de afgelopen jaren een enorme groei doormaakte, zowel op basketbal technisch als op fysiek gebied. Kjeld is een veelzijdige atletische speler met een hoog basketbal IQ waarmee hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn teamgenoten beter laat spelen.

Het afgelopen seizoen had de 18-jarige in Donar U21 gemiddeldes van 12.3 punten, 8 rebounds en 3.1 assists per wedstrijd.
Kjeld is de zesde speler van het team van Ivan Rudež en Jan Stalman, eerder tekenden Shane Hammink, Thomas Koenis, Leon Williams, Davonte Lacy en Jarred Ogungbemi-Jackson al contracten.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren