Nieuws

Donar contracteert Donte Ingram

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Voor het komende seizoen heeft Donar de Amerikaanse forward Donte Ingram gecontracteerd.

Donte Ingram werd geboren op 15 augustus 1996 en bracht zijn jeugd door in Danville, Illinois. De 1.98 lange en 98 kilo wegende forward werd opgeleid op Loyola University in Chicago. Daarna speelde hij voor twee NBA G-league clubs: de Texas Legends en de Greensboro Swarm.

Hij speelt op dit moment voor de Nelson Giants in Nieuw Zeeland, waar het seizoen nog duurt tot en met juli. Ingram is een linkshandige zeer veelzijdige forward, die op meerdere posities uit de voeten kan. Zijn huidige statistieken laten dat ook zien: hij scoort gemiddeld18,4 punten (tegen bijna 40% voor zijn driepunters), pakt 6,5 rebounds en geeft 2,5 assists.

Donte Ingram: ”Ik heb voor Donar getekend na goede gesprekken met de coach en anderen in de organisatie. Het lijkt gewoon heel goed te passen en een geweldige omgeving om deel van uit te maken. Ik wist wel iets van Nederland maar niets over specifieke steden. Wat ik van Groningen gezien heb lijkt het een hele prettige atmosfeer, met die universiteit en hogescholen in de stad en alle fans die de club ondersteunen. Ik ben erg enthousiast om naar Donar te komen en mijn bijdrage te leveren aan deze geweldige club!

We zijn op dit moment nog twee wedstrijden verwijderd van de play-offs in Nieuw Zeeland en ik ga er vol voor. Dat ik straks geen vakantie heb maakt me niks uit; ik heb vorig jaar al genoeg vakantie gehad door Covid!”

Coach Matthew Otten zegt over Donte Ingram: ”Donte Ingram heeft een geweldig cv van een beroemde High School in Chicago genaamd Simeon en daarna van Loyola University waar hij zijn team naar de final 4 van het NCAA tournament geholpen heeft. Hij is een taaie verdediger en een speler die aanvallend veel mogelijkheden heeft. Uit contacten met hemzelf en vorige coaches blijkt dat we in hem een speler hebben gevonden die mentaal goed bij ons past.”

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren