Nieuws

Donar contracteert Austin Luke

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Voor het nieuwe seizoen heeft Donar Austin Luke vastgelegd als nieuwe spelverdeler.

Austin Luke werd geboren in Rowlett, Texas, op 27 oktober 1994. Na highschool bezocht hij Belmont University in Nashville, Tennessee.

Hij startte zijn professionele carrière bij VEF Riga, maar verkaste na korte tijd naar de Kirchheim Knights (ProA, D). Zijn talent werd vervolgens gezien bij Melilla op het een na hoogste Spaanse niveau. Afgelopen seizoen ontpopte hij zich als creatieve playmaker bij Yoast United onder coach Matthew Otten. Hij maakte veel indruk door een zeer dominante rol te spelen in de belangrijkste wedstrijden van de ploeg uit Bemmel. Hoewel hij in die duels veel scoorde, ligt zijn hart toch bij de  rol als spelverdeler.

Austin Luke:“Het spelen in de DBL was een geweldige ervaring, Het niveau is goed en de teams hebben een trouwe schare fans. Het is heel goed bevallen.

Ik denk dat meerdere factoren hebben bijgedragen aan deze volgende stap in mijn carrière. Natuurlijk wil je altijd het hoogste en ik denk dat dit een goede manier is om mezelf te bewijzen tegenover sterke opponenten. Mijn relatie met Coach O. is zeker ook belangrijk. Hij heeft me de kans gegeven, geloofde in mij en dat voelt heel goed voor een speler.

Mijn rol binnen het team zal vooral zijn om het spel te controleren, mijn teamgenoten te betrekken en makkelijke schoten voor ze te creëren. Maar bovenal wil ik energie en strijdlust inbrengen. Wat mij betreft richten we ons op kwalificeren voor de Champions League en het winnen van de BNXT League.

Ik ben zeer enthousiast over deze kans om voor zo’n prestigieuze club als Donar te spelen. Ik heb niets dan goeds gehoord over de supporters dus ik kan niet wachten om naar Groningen te komen en aan de slag te gaan. Ik hoop dat we een volgepakt MartiniPlaza zullen zien dit jaar!”

Coach Matthew Otten is blij dat Austin Luke bij Donar komt:”Het is een voorrecht om zo’n speler te coachen. Naast zijn capaciteiten en werkethiek is hij ook iemand die zijn team boven hemzelf stelt. Toen het vorig seizoen ten einde was zei hij dat hij het gevoel had dat onze werkrelatie nog niet over was en daar had hij gelijk in. Je zou het unfinished business kunnen noemen.’

Austin Luke tekent een contract voor één seizoen.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren