Nieuws

Donar contracteert Artjoms Butjankovs

Laatst geupdate: dinsdag 27 september 2022

Voor de vacante positie van power forward binnen het team van Donar is de Letse meervoudig international Artjoms Butjankovs vastgelegd. Met flink wat speelminuten in de laatste zes seizoenen, waarin hij per wedstrijd tussen de 10 en 17 punten maakte en tussen de 5 en 8 rebounds pakte, haalt Donar een ervaren inside speler binnen.

image-(11).jpg

Artjoms Butjankovs is geboren op 26 augustus 1991 in Rezekne, Letland. In het begin van zijn carrière speelde hij onder meer bij Valmiera, om na enkele jaren de overstap te maken naar Ventspils. In Ventspils deed hij ervaring op in de Eurochallenge, EuroCup en FIBA Europe Cup. Daarna speelde hij onder meer voor VEF Riga. Afgelopen seizoen kwam Artjoms uit voor BC Samara in Rusland (tweede niveau). Na de inval in Oekraïne zocht hij een andere club en werd in april met open armen ontvangen bij Pallacanestro Reggiana.
Nu is hij dus onderweg naar Groningen.

Artjoms zegt over zijn komst: ”Ik wil op de eerste plaats de Donar organisatie bedanken dat ze mij de kans geven me in Europa te laten zien. Het is niet eenvoudig om je hele leven in één keer om te moeten gooien, maar ik accepteer alle uitdagingen van het leven. Zoals bekend heb ik vorig seizoen in de Russische Superliga gespeeld, maar door de oorlog kon ik daar niet blijven.
Ik hou er niet van om veel over mezelf te zeggen – hoe goed of slecht ik ben. Ik hoop dat de fans van mijn stijl houden en hun eigen oordeel geven gedurende het seizoen.
Op dit moment zit ik vol energie om het team te helpen alle doelen te behalen in de verschillende competities.”

Technisch directeur Drago Pasalic is blij met de veelzijdige power forward/center:”Met Artjoms voegen we meer fysieke aanwezigheid onder de ring toe. Hij kan als PF maar ook als C spelen wanneer dat nodig is. Hij heeft de benodigde Europese ervaring en ik denk dat dat ons zeker kan helpen onze doelen dit seizoen te behalen.”

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren