Donar 2 wint ruim in en tegen Rotterdam

Laatst geupdate: dinsdag 05 maart 2024

Op zondagavond 21.00 uur mochten de mannen van coach Lechner eindelijk weer eens een wedstrijd spelen in de Promotiedivisie. Tegenstander was Rotterdam dat op de 10e plaats staat daar waar de Groningers op een prima 5e positie staan. Na enkele wedstrijden afwezig te zijn geweest door een enkelblessure had Saverio Lisci groen licht gekregen om enkele speelminuten te maken. Daarnaast waren Donar U19 spelers Cees Jagt en Thijs Heuker meegereisd en ook zij zouden hun minuten krijgen.

Ondanks de lange reis, het late tijdstip en het feit dat er twee weken geen competitiewedstrijd gespeeld was, begon Donar 2 prima aan de wedstrijd. Met veel energie werd er gestreden om elke bal en aanvallend werden de juiste opties gecreëerd. Helaas werden deze opties niet al te vaak verzilverd, met name achter de driepunt lijn stond het vizier nog niet op scherp. Stand na het eerste kwart: 16-13.

In het tweede kwart waren het de Groningers die aanvallend beter voor de dag kwamen. Vijf punten van Thijs Heuker en een onvervalste and-1 voor Gijs Deekens zorgden voor een 22-26 voorsprong. Het antwoord van Rotterdam liet niet lang op zich wachten: drie driepunters op rij zorgden voor een 9-0 run en daarmee een 31-26 voorsprong. Het slotakkoord van de eerste helft was vervolgens weer voor Donar want middels een sterke 2-12 run werd de rust bereikt met een 33-38 voorsprong.

Dat de puzzelstukjes nu op hun plek waren gevallen, bleek wel uit de maar liefst 0-14 run waarmee de Groningers het derde kwart openden. Hoogtepunt daarin was de rake driepunter uit de hoek van Saverio Lisci die door zijn teamgenoten met veel gejuich werd ontvangen. Pas bij een 33-52 tussenstand wist Rotterdam het netje weer te vinden: 35-52. Donar denderde door in deze periode en liep verder uit. Enige smet op de prima prestatie was het uitvallen van Olivier Sipkens met een enkel blessure. Stand na het derde kwart: 40-65.

In het begin van de laatste periode gingen de Groningers vrolijk door waarmee ze bezig waren. Een driepunter van Joran Triemstra betekende een maximale voorsprong van maar liefst 35 punten: 43-78. Helaas landde ook Gijs Deekens verkeerd na een schot en ook hij ging door zijn enkel. Mede hierdoor, en door de grote voorsprong, was de scherpte er af en werd de wedstrijd met een 60-83 eindstand afgesloten. Al met al een prima teamoverwinning waarin de speelminuten en scores goed werden verdeeld.

Scores: Délé Adetunji 12, Olivier Sipkens 11, Jelte Mast 10, Gijs Deekens 10, Shamar Dormoy 8, Thijs Heuker 7, Jasper Puister 7, Lars Jung 6, Joran Triemstra 5, Evaggelos Atlasis 4, Saverio Lisci 3.

Zondag 10 maart speelt Donar 2 om 15.00 uur in de Willem Alexander Sporthal tegen Orange Lions Academy.