Nieuws

Donar 2 verslaat Rotterdam

Laatst geupdate: dinsdag 07 november 2023

Na het vorige weekeinde vrij te zijn geweest trad Donar 2 zondagmiddag in de Willem Alexander Sporthal aan tegen Rotterdam. Op Jelte Mast (rugblessure) na was het team van coach Lechner compleet.

Jasper Puister zette de eerste Groninger score op het bord: 2-0. De Rotterdammers zetten vervolgens, mede door slordig spel van Donar, een 0-11 run neer waardoor coach Lechner zich genoodzaakt zag om bij een 2-11 tussenstand de eerste time out van de wedstrijd te nemen. Deze sorteerde duidelijk effect want onder aanvoering van Lars Jung en Délé Adetunji werd er een 9-0 run geplaatst waardoor het nu de coach van de Rotterdammers was die bij een gelijke stand van 11-11 een time out nam. Donar bleef de bovenliggende partij waardoor er na het eerste kwart een 16-12 stand op het scorebord stond.

Het begin van het tweede kwart was weer voor Rotterdam. Aan de hand van de boomlange Orits Overmeer en Ole Hoogsteden werd de achterstand omgebogen in een 20-25 voorsprong. De met veel energie spelende Shamar Dormoy zorgde met een rake driepunter voor 23-25. Hierna werden scores uitgewisseld waardoor er ook bij de rust een verschil van twee punten op het scorebord stond: 30-32.

Het derde kwart was duidelijk voor de Groningers. De nuttig spelende Nevin Muntslag zorgde voor een gelijke tussenstand: 32-32. In totaal zouden er in dit kwart maar liefst zeven Groninger spelers tot scoren komen, tekenend voor het teamspel. Tussenstand na het derde kwart: 52-41.

In de laatste periode van deze wedstrijd probeerden de Rotterdammers uit alle macht om de wedstrijd in hun voordeel te doen kantelen. De voorsprong van Donar kwam niet echt in gevaar en gecontroleerd werd de wedstrijd uitgespeeld. Opvallend feit in dit vierde kwart was dat Joran Triemstra maar liefst 11 punten scoorde. Eindstand: 74-65.

Scores: Délé Adetunji 17, Joran Triemstra 13, Shamar Dormoy 13, Lars Jung 10, Nevin Muntslag 9, Jasper Puister 6, Gijs Deekens 2, Olivier Sipkens 2, Evaggelos Atlasis 2.

Aankomend weekend komt Donar 2 twee keer in actie. Op vrijdagavond 10 november wordt er om 20.00 uur gespeeld in Amsterdam tegen de Orange Lions Academy. Zondag 12 november staat er een onvervalste derby op het programma: in de 2e ronde van het nationale bekertoernooi wordt er om 13.00 uur in de Willem Alexander Sporthal gespeeld tegen Scylla.