Donar 2 verslaat Landstede 2

Laatst geupdate: maandag 20 november 2023

Donar 2 trad afgelopen zondagmiddag in de Willem Alexander Sporthal aan tegen Landstede 2 dat gecoacht wordt door oude bekende Anne van Dijk. Het team van coach Lechner was compleet, op Lars Jung na die met Donar 1 was meegereisd naar Leiden. Vanwege een rugblessure was Jelte Mast beperkt inzetbaar.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Aan de kant van de Zwollenaren waren het met name Dion Turpijn (7) en Tjall de Vaal (10) die scorend doorkwamen. Délé Adetunji was met 10 punten in dit eerste kwart belangrijk voor de Groningers.  Na het eerste kwart staat er een 23-18 tussenstand op het scorebord.

In het tweede kwart loopt Donar punt voor punt weg bij de tegenstander uit Zwolle. Twee rake driepunters van Saverio Lisci en inside scores van Jasper Puister, Gijs Deekens zorgen er mede voor dat de rust wordt bereikt bij een 39-31 stand in het voordeel van de Groningers.

Vlak na rust komt Landstede aan de hand van Tjall de Vaal weer dichterbij Donar. Coach Lechner neemt een time out en deze sorteert effect. De Groninger aanvalsmachine gaat beter draaien en in de verdediging worden meer stops gemaakt. Zes verschillende Donar spelers komen dit kwart tot scoren en aan het einde van deze periode staat er een 61-46 tussenstand op het scorebord.

In het laatste kwart verandert het beeld van de wedstrijd niet. Donar controleert de wedstrijd en Landstede is niet bij machte om de wedstrijd te doen kantelen. Eindstand: 75-64.

Scores: Délé Adetunji 19, Saverio Lisci 15, Shamar Dormoy 14, Gijs Deekens 10, Jasper Puister 4, Nevin Muntslag 4, Olivier Sipkens 4, Joran Triemstra 3, Jelte Mast 2.

Zondag 26 november speelt Donar 2 om 17.00 uur de “uit” wedstrijd in sporthal Vinkhuizen tegen Scylla.

Foto's: WiseMice Fotografie