Donar 2 verliest twee keer

Laatst geupdate: maandag 16 oktober 2023

De mannen van coach Lechner traden zondag 8 oktober aan tegen het eerste team van Apollo Amsterdam. Doordat Apollo niet kon voldoen aan de licentie voorwaarden voor deelname aan de BNXT League komt het eerste team dit seizoen uit in de Promotiedivisie. Het bestaat uit voormalige Dutch Talent League spelers aangevuld met enkele ervaren spelers en U19 spelers. Oud Donar speler Mats van der Werf komt nu uit voor Apollo en voor hem was het dan ook een weerzien met zijn voormalige teamgenoten en coach.

dsc_3414.JPG

De Amsterdammers pakken al snel een 0-8 voorsprong en lijken scherper te zijn gestart dan de Groningers. Lars Jung laat met een and-1 de eerste Groninger punten noteren waarna Donar 2 bij een stand van 11-11 langszij komt bij Apollo. Aan Amsterdamse zijde zijn het Joost Poels en Arda Akbas die met name scorend doorkomen daar waar Délé Adetunji de Groningers op sleeptouw neemt: 16-20 na het eerste kwart.

Het tweede kwart is duidelijk voor Apollo: met slim en gevarieerd teamspel komen ze makkelijk tot scoren. Zowel onder de ring als van achter de driepuntslijn wordt met scherp geschoten. De rust wordt dan ook bereikt bij een 30-46 stand.

De tweede helft laat een zelfde beeld zien: Donar probeert het wel maar Apollo is simpelweg beter. Eindstand: 64-81.

Scores: Délé Adetunji 20, Lars Jung 11, Joran Triemstra 9, Saverio Lisci 8, Nevin Muntslag 6, Jasper Puister 3, Jelte Mast 3, Shamar Dormoy 2, Olivier Sipkens 2.

Zaterdag 14 oktober speelde Donar 2 uit in Almelo tegen Uitsmijters dat een ervaren en fysiek zeer sterk team is.

Vanaf het begin liepen de Groningers achter de feiten aan. Bij een 13-3 tussenstand ziet coach Lechner zich genoodzaakt om al de eerste time out te nemen in een poging zijn team weer op de rails te krijgen. Dit lukt niet want na het eerste kwart staat een 19-7 tussenstand op het scorebord.

Uitsmijters gaat in het tweede kwart vrolijk door met scoren. Het zijn met name Mark Laros en Maikel-Bastiaan Post die vooral vanachter de driepuntslijn scoren. Aan Groninger zijde is het Joran Triemstra die 9 punten in dit kwart scoort. Ruststand 47-27.

In het derde kwart loopt Uitsmijters uit naar een 62-34 voorsprong waarna Donar nog een 0-9 run kan plaatsen waardoor er met één kwart te gaan een 62-43 tussenstand op het scorebord staat. In het vierde kwart liep Uitsmijters uit naar een 82-55 eindstand.

Scores: Lars Jung 15, Joran Triemstra 11, Saverio Lisci 7, Shamar Dormoy 7Nevin Muntslag 4, Evaggelos Atlasis 4, Gijs Deekens 3, Jasper Puister 2, Délé Adetunji 2.

Het is duidelijk dat de overgang van de Dutch Talent League naar de Promotiedivisie een grote stap is. Hier ligt een mooie uitdaging voor coach Lechner en zijn spelers om een volgende stap in de ontwikkeling te maken.