Nieuws

Donar 2 verliest in Utrecht

Laatst geupdate: maandag 02 oktober 2023

De mannen van coach Lechner reisden afgelopen zaterdag af naar Utrecht voor alweer de derde wedstrijd in de Promotiedivisie. Tegenstander Utrecht Basketball had net als Donar 2 de eerste twee wedstrijden van dit seizoen gewonnen dus op papier leek het een interessante wedstrijd te worden.

Tot 7-7 gaat de wedstrijd gelijk op maar dan is al duidelijk dat de Utrechters beduidend feller uit de startblokken zijn geschoten dan hun Groningse opponent. Aan het einde van het eerste kwart staat er een 25-9 tussenstand op het scorebord wat betekent dat Utrecht Basketball een 18-2 run heeft geplaatst.

In het tweede kwart loopt het aanvallend beter bij Donar 2. Zoals wel eerder het geval worden de scores verdeeld over dit keer maar liefst zeven verschillende spelers. Verdedigend worden er echter te makkelijk scores weggegeven waardoor er bij rust nog steeds een achterstand van 16 punten is: 48-32.

Coach Lechner hamerde er dan ook terecht in de rust op dat de verdediging beter moest. Dat lukte de Groningers in het derde kwart enigszins maar het was bij lange na niet genoeg om het gat te dichten: 68-53.

Het vierde kwart vertoonde eenzelfde beeld: Donar 2 was ongelukkig in de aanval daar waar Utrecht Basketball met snel en goed georganiseerd basketbal makkelijker tot scoren kwam. Eindstand: 86-71.

Scores: Lars Jung 14, Délé Adetunji 12, Saverio Lisci 12, Shamar Dormoy 10, Joran Triemstra 6, Jasper Puister 6, Jelte Mast 6, Olivier Sipkens 5.

Aankomende zondag 8 oktober speelt Donar 2 om 15.00 uur in de Willem Alexander Sporthal tegen BC Apollo uit Amsterdam.