Nieuws

Donar 2 verliest in Den Helder

Laatst geupdate: donderdag 18 januari 2024

Voor de eerste wedstrijd van 2024 stond er voor Donar 2 in de Promotiedivisie de uitwedstrijd tegen BV Noordkop/Suns in Den Helder op het programma. In september leverde de thuiswedstrijd tegen Noordkop een ruime overwinning voor de Groningers op. Momenteel staan de mannen uit de marinestad op een keurige derde plaats in de Promotiedivisie, daar waar de spelers van coach Lechner op een zesde plaats bivakkeren.

Donar is voor het eerst in lange tijd compleet en U19 speler Cees Jagt maakt zijn debuut voor Donar 2 in deze wedstrijd.

De eerste score van de wedstrijd is voor Noordkop als Micky Kolhorn 2-0 laat aantekenen. De strijd gaat gelijk op en zes verschillende Donar spelers komen tot scoren in het eerste kwart. Na 10 minuten zuivere speeltijd staat er een tussenstand van 18-17 op het scorebord.

Noordkop gaat in het tweede kwart aanvallend sneller spelen en in de verdediging wordt meer energie gestopt. De Groningers hebben moeite om zich daaraan aan te passen en er wordt een onnodig hoog aantal turnovers gemaakt. Puntje voor puntje loopt Noordkop uit: met nog 3 minuten zuivere speeltijd in het tweede kwart te gaan staat het 35-22. Donar weet een 0-7 run te plaatsen en zo terug te komen in de wedstrijd. Het is echter Micky Kolhorn die met een hele verre driepunter de ruststand op 40-29 brengt.

Na de pauze komen de Groningers aanvallend beter door. In de verdediging worden er echter teveel rebounds weggegeven die Noordkop vaak een 2e en soms zelfs een 3e aanvalskans opleveren. Aan het einde van het derde kwart is Donar iets ingelopen maar kijkt het nog steeds tegen een achterstand aan: 57-49.

In het laatste kwart weten de mannen van coach Lechner de verdedigende rebounds beter te pakken. Middels een 2-7 run wordt de aansluiting ook weer gevonden bij de Jutters: 59-56. Noordkop reageert door in de verdediging een tactische aanpassing te doen en deze werpt zijn vruchten af. Snel wordt er weer afstand genomen van Donar: 71-59 met nog enkele minuten te spelen. Donar probeert met presses en snelle aanvallen nog dichterbij te komen maar het mag niet baten. Eindstand: 79-67.

Scores: Délé Adetunji 13, Jelte Mast 13, Gijs Deekens 11, Lars Jung 10, Joran Triemstra 8, Saverio Lisci 6, Jasper Pujister 4, Nevin Muntslag 2.

De volgende wedstrijd van Donar 2 is aankomende zaterdag 20 januari, dan wordt er om 16.00 uur aangetreden tegen Sportiff Grasshoppers.