Donar 2 verliest in Amsterdam

Laatst geupdate: donderdag 08 februari 2024

In de Promotiedivisie trad Donar 2 aan tegen Apollo Amsterdam, de nummer 2 op de ranglijst. De thuiswedstrijd van Donar tegen Apollo ging in oktober van vorig jaar kansloos verloren met 64-81. Deze keer is Saverio Lisci helaas niet van de partij vanwege een enkelblessure en ontbreekt Nevin Muntslag vanwege studie verplichtingen.

De eerste score van de wedstrijd is voor Shamar Dormoy die een driepunter laat aantekenen voor de Groningers: 0-3. Apollo antwoordt met twee rake driepunters en een gewone score: 8-3. Even gaat de strijd weer gelijk op en worden hard bevochten scores uitgewisseld waardoor het na 6 minuten zuivere speeltijd 13-9 staat. Hierna stokt de Groninger aanvalsmachine en weten de Amsterdammers iets uit te lopen, Na het eerste kwart staat het 18-11.

Het begin van de tweede periode is voor Donar. Scores van Joran Triemstra, Délé Adetunji en Jelte Mast zorgen voor een 20-17 tussenstand. Het is een fysieke strijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Toch lukt het Apollo om aan het einde van de eerste helft weer iets uit te lopen. De rust wordt bereikt bij een 30-23 tussenstand.

Apollo komt sterker uit de kleedkamer na de rust. Ondanks vier gemiste vrije worpen op rij weet het een 35-25 voorsprong te nemen. De Groningers doen wat terug, vijf verschillende spelers scoren dit kwart, maar aan het einde van de 3e periode staat het 42-35. Wederom een kwart met een lage score van 12-12.

Aan het begin van het vierde kwart blijven de Amsterdammers de bovenliggende partij en ziet coach Lechner zich genoodzaakt om bij een 48-39 achterstand een time out te nemen. Deze mist zijn uitwerking niet: aanvallend wordt er makkelijker gescoord en een rake driepunter van Jelte Mast zorgt voor de aansluiting bij 50-49. Apollo neemt meteen een time out en weet hierna de wedstrijd uit te spelen. Eindstand: 54-49.

Scores: Jelte Mast 10, Délé Adetunji 10, Joran Triemstra 9, Gijs Deekens 6, Lars Jung 6, Shamar Dormoy 4, Jasper Puister 4.

Zondag 11 februari speelt Donar 2 om 15.00 uur in de Willem Alexander Sporthal tegen Uitsmijters.